fb
Damespraatjes Damespraatjes

Felicia: “Ik ben een maatje meer, voel me heerlijk, maar mijn vriend vindt mij te dik’

Eten. Felicia (45) heeft er zolang ze zich kan herinneren een haat-liefde verhouding mee. Een moeder die aan anorexia leed, hielp niet mee om een positief zelfbeeld te krijgen. “Ik heb nooit geleerd om van mijn lijf te houden, maar kreeg wapens in handen om er tegen te vechten. Wij telden thuis de hele dag calorieën en leefden zo ongeveer op appels, wortels en water. Dat veranderde toen ik op mezelf ging wonen,” vertelt Felicia.

In plaats van anorexia kreeg Felicia boulimia toen ze eenmaal uit huis ging. “Ik sloeg helemaal door en propte alles in mijn mond wat ik maar kon vinden. Liters slagroomijs, mergpijpjes en Milky Ways. Het dieptepunt was dat ik zelfs lauwe, slappe punten pizza naar binnen schoof. Om het geheel er volgens uit te kotsen.” Felicia was de weg volkomen kwijt. Functioneerde nauwelijks en trok een gigantische wissel op haar lichaam. “Elke dag weer realiseer ik me dat ik het heb getroffen met mijn ijzersterke lichaam en heb ik mezelf beloofd er beter voor te zorgen.”

Vijand

Als Felicia een dieptepunt in haar gewicht bereikt, zoekt ze hulp. Haar vrienden hebben geen idee wat er met haar aan de hand is. Ze wordt opgenomen in een kliniek en na een lange weg komt ze er bovenop. “Ik heb geleerd dat voedsel geen vijand is, maar nodig om te functioneren. Ik verliet de kliniek met een gezond gewicht. De artsen drukten me op het hart dat ik afvallen moest voorkomen. Ik luisterde naar ze. Het contact met mijn moeder had ik verbroken, ik kon niet anders. Haar afkeurende blikken waren killing en zij wilde niet worden geholpen. Tot op de dag van vandaag weet ik niet hoe het met haar is. En ik heb daarmee vrede.”

Twintig kilo erbij

Er breekt een heerlijke periode aan. Felicia zit lekker in haar vel, vindt een leuke baan in een kledingzaak en ontmoet Sven, haar vriend. “Het was liefde op het eerste gezicht en Sven trok twee maanden nadat we elkaar voor het eerst zagen bij me in.” Met zijn tweeën is eten helemaal een feest en omdat Felicia zich geliefd voelde, vergat ze zich zorgen te maken over alles dat met eten heeft te maken. “We namen het ervan. Regelmatig uit eten, een kroketje uit de muur, een ijsje op het strand, een wijntje op het terras. En ongemerkt kwam ik aan. Ik ken Sven nu drie jaar en ik weeg nu twintig kilo zwaarder dan toen ik hem voor het eerst de hand schudde. I don’t care, ik voel me net zo fijn en gelukkig als twintig kilo geleden.”

Homp vlees

Sven denkt daar echter heel anders over. Heeft Felicia te kennen gegeven dat ze moet afvallen. Dat hij haar minder aantrekkelijk vindt nu ze zwaarder is. “Het begon ermee dat hij ‘slanke’ recepten uit bladen scheurde en zei dat ik dat maar eens moest gaan koken. Toen ik hem vroeg waarom, antwoordde hij dat ik een dikke kont kreeg. Later, tijdens een ruzie schreeuwde hij: ‘denk je dat het voor mij geil is om met zo’n homp vlees te vrijen?’ Ik was met stomheid geslagen. Was ik echt zo afstotelijk dan? Zijn opmerking raakte me snoeihard. Later bood hij zijn excuses aan, maar ik kan de gedachten dat hij mij als een homp vlees ziet maar niet loslaten. Ik zit er echt mee. Ik heb geen zin meer om te diëten omdat een ander dat wil. Jarenlang eiste mijn moeder dat van me, en nu Sven. Ik trek dat niet. Maar ik wil Sven ook niet kwijt, bang dat ik in oud gedrag verval. Wat ik nu moet weet ik niet. Ik word er moedeloos van. Zit ik eindelijk lekker in mijn vel, heb ik dit weer.”

Wat vind jij? Moet Felicia gewoon lekker zichzelf blijven en doen waar ze zich goed bij voelt? Of vind je dat Sven, die haar leerde kennen toen ze slank was gelijk heeft en best iets over het gewicht van zijn vriendin mag zeggen? Praat met ons mee in de comments.

 

21 reacties

Walter -

Vrouwen hebben al genoeg eisen waar veel minder tegenover staat. Dan ook nog dit soort vet acceptatie onzin…

Maar doe wat je wil, “you go giirrl” maar niet gaan janken als vriend voortaan niet meer wil douchen of besluit aan de verdovende middelen te gaan ofzo, want je neemt hem dan toch ook zoals hij is?

Vergadert brenda -

Ongekend respectloos en grof om je visie in zulke onmenselijke vernederende bewoordingen te gieten.
Lieve dame….je bent oke, hij is niet oke….als jij op een bepaald moment vindt dat er een rem op moet dan zal je dit ook doen. Blijf jezelf omarmen, blijf het vertrouwen in jezelf koesteren en liefdevol voeden ongeacht wat er op je pad komt of wat je moet achterlaten op je pad. Ik heb zwaar anorexia maar die is van mij. Mijn dochter bevestig ik in haar schoonheid omdat ik niet wil dat ze hetzelfde meemaakt waar ik doorga. Ik kook lekker en gewoon voor haar, met momenten heerlijk om haar een mc Donald aan te bieden, geflambeerde pannenkoeken met ijs….ik vind het moet kunnen. Jij bentooi …zij is mooi….en ik hoop dat jullie zich zo blijven voelen. Anorexia is een ziekte die ik niet wil delen met mijn dochter…ook al weet ik dat ik haar over en via mezelf een niet gezond beeld geef. Maar we praten veel en vertel haar over de angsten, valkuilen, de overlevingsstrijd. We kijken naar fotos van toen ik in verwachting was …dan zegt ze mama je was zo mooi….dan zeg ik ….we stellen dit voor mij tot doel….de mama van toen ik jou in mij koesterde. Sterkte ….dikke liefdevolle knuf.

Jelke -

20 kg is ook wel extreem veel. Ik snap je vriend wel, want alle dagelijkse activiteiten gaan dan al een stuk moeilijker. Je krijgt minder zin om wat te ondernemen en dan kom je in de sleur… Daarbij zul je waarschijnlijk geen gezond gewicht hebben en dan zou ik me ook zorgen maken. Ga samen sporten of met vriendinnen. Ga wat doen:). Je word er fitter door een je onderneemt weer meer

Marleen -

My god wat groffe antwoorden dat ik hier lees. Denk toch eens even na vooraleer je iets zeg. Ze heeft zo hard gesukkeld met haar boulimia en ja ze is bijgekomen. Als ik haar was gewoon eens praten met hem en zo op een oplossing komen. Ja het doe pijn als uw partner zo dingen zegt ma dat hij zijn excuses heeft aangeboden is al een goed stap in de juiste richting. Samen komen jullie er uit en zeker als je mekander echt graag ziet. Succes meisje

Rieneke -

Heel goed dat je niet gaat diëten omdat een ande dat graag wil.Je vriend moet je nemen zoals je bent. Liefde zit hem niet in een getal of wat meer vet/vlees op je lichaam. Dus ga eens samen met je vriend rond de tafel en voer er een open gesprek hierover. Is zijn denkwijze anders dan zou ik echt eens afvragen of hij wel de juiste persoon voor jou is. Tevens word je van diëten alleen maar dikker, geloof me. Je kan misschien wel een kleine verandering in je levenstijl aanbrengen? Bijvoorbeeld ontbijt overslaan (intermitted fasting) vind je dat te zwaar misschien zeggen na het avondeten niets meer eten alleen in het weekenden of op een verjaardag o.i.d.?
Of door normale door de weekse dagen frisdrank vervangen door water (eventueel met een smaakje).
Een kleine aanpassing in je levenstijl wat je geen moeite kost en dus voor altiid met gemak kan volhouden is vele malen beter en uiteindelijk effectiever. Zo at ik te vaak gebak door de weeks. Ik heb mijzelf voorgenomen om maximaal 1x per week dit nu te nemen. Vaak doe ik het als beloning in het weekend.Heb ik de hele week om er naar uit te kijken. Heb ik bijvoorbeeld een verjaardag op een door de weekse dag dan nam ik hem dan. Gebakje verving ik door bijvoorbeeld kruidkoek wat je zo klaar kon maken. Hoefde ik alleen water toe te voegen,mixen en in de oven en had ik het voor de hele week klaar.

Lindsey -

Het eerste wat je moet doen is die vent buiten. Dan bij jezelf beginnen en zien hoe je je het beste voelt. Heb je er zelf geen last van. Is je gezondheid ok … maar laat ke nooit of te nimmer van iemand zo noemen of zeggen wat je moet doen.

Tabhita -

In die Koran staat dat het zondig is om zoveel te eten als een zwijn. In onze cultuur is het lichaam heilig. Een bekend spreekwoord is hier Als u zo veel eten wil als diëten wordt u van zelf een varken.

Peter -

Felicia , leef je leven .als jij u goed voeld in u vel .kan sven het niet aanzien dan is hij u niet waard.maatje meer is schitterend.de meest mpoie sexy vrouwen zijn juist mollig/volslank.go for it knapperd

Manonski -

Walgelijk dat men mensen varkens of zeugen of andere beesten noemt. Achter elk mens zit een gevoel. Men moet zich schamen. Mensen komen vaak in gewicht aan omdat ze ooit door iemand heel erg gekwetst zijn of ergens mee zitten of Iek zijn. Natuurlijk is zwaar overgewicht niet gezond. Maar probeer dan samen een oplossing te zoeken

Ron -

Gewicht is toch niet bepalend voor je levensgeluk ? Zorg dat je je goed voelt èn vrede hebt met jezelf en je leven.
Sterkte gewenst bij waar je ook voor kiest 🌹.

Henk -

Varken.

Ivo pelders -

20 kilo dat was dus geen cheat day meer maar eerder een cheat jaar vette zeug

Peter -

20+kilo er bij is ook wel extreem veel ik snap je vriend

Jerome in Alkmaar -

ONZIN! Uw man gaat zelf vreemd of zo, MAAR ER IS IETS AAN DE HAND!
Ik Alkmaar Drechterwaard 21? Einde rechts…Tweede verdieping. Hou letterlijk van dik met supergrote…. cups. Iedereen heeft genoten hihihi.
Denkt u dat ik ga zeuren? Echt niet!
Al houdt iemand van vrouwen, dan wil hij de rest er ook bij.
Wat… als er een klein ijsje voor u ligt?
Of een veel grotere mega ice-cream met chocola en slagroom erop?

Ik weet het wel.
U ook? Wie oh wie? Women try to contact me….

Groet Jerome

Els -

Als iemand van je houdt maakt het niet uit of je dik of dun bent… als je vriend je alleen maar wil om met je te pronken is hij je in geen geval waard! Wat als je ziek wordt en door medicatie veel dikker bent, zal hij dan wel begrip kunnen opbrengen? Opvallend hoeveel mannen hier reageren dat je moet vermageren… niks moet! Jij voelt je goed in je vel, wel houden zo! Hij neemt je zoals je bent of je wijst hem best de deur! Korte metten mee maken, zo’n mensen verdienen je hart niet!

Hendrikje -

Maatje meer is het probleem niet. Als je jezelf hebt geaccepteerd met een maatje meer, betekent dit niet dat je maar moet doorgaan met te veel te eten. Een van mijn schoondochters bleef ook maar doorgaan met net te veel te eten. Van een dikkerd is ze in tien jaar veranderd in een vrouw met olifanten afmetingen. Ik moet er niet.aan denken hoe ze er naakt uitziet.
Ik zou maar eens minderen met eten en meer gaan bewegen.

Roald -

Je mag eens heel goed nagaan waar voor jou je prioriteiten liggen. Want 2 tegenpolen op 1 bestaat niet.
Dat Sven z’n excuses aanbied wil ook zeggen dat hij jou niet kwijt wil.
Dus ga eens samen rond de tafel en voer er een volwassen en open gesprek over. Zodat elkaars verlangen en angsten duidelijk worden, en je elkaar in de ogen kijkend kunt ontdekken waar en of je kunt cq wilt schipperen.
Relatie heb je met elkaar, niet in je eentje.

Joris -

Als je een gezond gewicht had bij start relatie, zou 20 kilo erbij zomaar eens niet meer een gezond gewicht kunnen zijn. Daar zou je wat aan kunnen doen, op een gezonde manier, desnoods met professionele hulp om te voorkomen dat het de verkeerde kant op doorslaat. Voor jezelf, je eigen gezondheid, en voor je man, zodat hij langer en meer van jou kan genieten. De manier waarop verdient niet echt de schoonheidsprijs, uiteraard.

Jolanda van de Velde -

Ik heb ook een maatje meer. En hou ook van lekker eten. Maar mijn vriend houd van mjj zoals ik ben. Ik zou toch maar eens goed nadenken of je nog samen met je vriend wil zijn.

[email protected] -

Dumpen die vriend !

Marga -

Nou ik vind dat je moet afvallen voor je zelf en zeker niet voor een ander

Reageer ook