Virginia: “Mijn vriend Ricky is aangerand en vond nergens steun”

Mannen die worden aangerand?! Dat bestaat toch niet? “Serieus, er zijn mensen die dat vinden. Ik kan je vertellen dat mannen weldegelijk worden aangerand. Mijn vriend Ricky bijvoorbeeld. Het is vijf jaar terug, maar nog steeds zit het hem zo nu en dan in de weg.”

Virgina geeft toe dat ze ook niet eerder een man heeft gesproken die is aangerand door een vrouw. “Het is nu vijf jaar geleden dat het Ricky overkwam. Wat hem misschien nog wel het meest dwarszit is dat zijn vrienden hem zo hebben laten zitten. Hij is echt zo teleurgesteld.” Toen Virginia Ricky leerde kennen, vertelde hij zijn verhaal op de derde date. “Ik weet niet meer precies hoe we op het onderwerp kwamen, maar opeens liep Ricky helemaal leeg. En ik snap het zo goed.”

Ze lag gewoon bovenop hem

Vijf jaar geleden zou Ricky met een grote vriendengroep op wintersport gaan. “Dat deed hij elk jaar. Met vijftien boys en girls naar Oostenrijk. Twee vrienden en een vriendin, Giselle heet ze, sliepen bij Ricky zodat ze ’s ochtends vroeg weg konden rijden. De twee vrienden lagen op de bank en Giselle lag in het bed in de logeerkamer. Ricky sliep gewoon in zijn eigen bed. Midden in de nacht sloop Giselle zijn kamer in en kroop bij Ricky in bed. Het duurde even voordat hij in de gaten had wat er allemaal gebeurde. Inmiddels lag Giselle boven op hem en wreef met haar lichaam over het zijne.”

Provocerende muts

Met terugwerkende kracht is Virginia er boos over terwijl zij Giselle niet persoonlijk kent. “Natuurlijk heb ik haar na Ricky’s verhaal gelijk opgezocht op social media. Een heel nare vrouw die alleen maar provocerende teksten post. Ik heb op het punt gestaan contact met haar op te nemen om haar te vertellen wat ze heeft veroorzaakt maar Ricky heeft het me verboden. Hij wil niets meer met haar te maken hebben.”

Ben je homo ofzo?

Virginia gaat verder met haar verhaal. “Ricky werd pas goed wakker toen Giselle met haar lippen rond zijn geslacht zat. Ze probeerde hem stijf te krijgen. Toen Ricky haar van hem afduwde kroop ze omhoog en begon hem te tongzoenen. Weer gaf Ricky aan dat hij er niet van was gediend en dat ze moest ophouden. Smalend had ze gelachen en hem ‘homo’ genoemd. Nadat Ricky echt kwaad was geworden en haar zijn kamer uit bonjourde vertrok ze. Zwaar beledigd.” Maar hiermee was het voorval niet over, nee, nu begon het juist.

Waarom deed je haar niet even?

“In de auto op weg naar Oostenrijk begon het. Giselle zat achterin, Ricky reed. En opeens zei ze: ‘hee jongens, wisten jullie dat Ricky homo is? Ik wilde vannacht seks met hem maar hij duwde me gewoon van zich af. Hoe dan? Dat is me nog nooit gebeurd.’ Ja, Ricky kon wel door de grond zakken en voordat hij iets kon zeggen, reageerden zijn vrienden vol ongeloof. Zij snapten niet dat Ricky niet was ingegaan op de avances van Giselle. Later, in Oostenrijk in de kroeg, begonnen zijn twee vrienden erover. Waarom hij haar niet gewoon even had gedaan? Lekker toch, even seks zo vlak voor een wintersport tripje? Was toch veel lekkerder met een lege zak? Dat soort praat, echt vreselijk.”

Zijn vrienden lieten hem zitten

Gênant werd het pas echt, toen bleek dat Giselle de groep van vijftien wintersporters in kleuren en geuren had verteld wat er in de nacht vooraf aan de wintersport was gebeurd. “Ricky geloofde dat zijn vrienden hem zouden steunen en Giselle zouden verstoten. Maar dat gebeurde niet. Integendeel. Hij werd achter zijn rug uitgelachen en hij was talk of the town. Onbegrijpelijk. Hij voelde zich voor paal staan maar vooral voelde hij zich heel eenzaam. Dat de groep mensen die hij al zo lang kende hem zo liet zitten, viel hem zwaar. Het leek wel of hij zich niet kon verweren.”

De waarheid, die moet ze horen

Virgina vertelt dat Ricky heel blij is dat hij haar heeft gevonden. “We hebben een heel liefdevolle relatie met heerlijke seks waarbij alles mag en niets hoeft. Toch merk ik wel dat ik rekening moet houden met Ricky’s gevoelens, want die kunnen zo maar uit het niets opspelen. Dan doe ik iets dat hem doet herinneren aan toen Giselle zich zo opdrong. Gelukkig kunnen we er goed over praten maar dat neemt niet weg dat ik echt pissig op die bitch ben en haar zo graag de waarheid zou willen zeggen. Ik doe het niet, maar alleen omdat Ricky dat niet wil.”

Wintersporten doet Ricky niet meer met de vaste groep. “Met een aantal van hen heeft hij zo nu en dan contact. Zijn echte vrienden hebben hem niet laten zitten en tilden er niet zo zwaar aan. Zeiden dat Giselle niet spoorde en dat heeft Ricky enorm geholpen tijdens het verwerkingsproces. Helemaal over is het niet en soms scheurt de wond weer een stukje open.”

Foto door Olya Kobruseva via Pexels


3 reacties

Joris -

Hey Koen, er is geen touw aan vast te knopen.

Joris -

“Zijn echte vrienden hebben hem niet laten zitten en tilden er niet zo zwaar aan.” Lekker dan. Echte vrienden zouden hem moeten steunen, in plaats van niet zo zwaar tillen aan een aanranding.

Koen Tesselaar -

Haar mond op het geslacht van een man, het idee alleen al is volstrekt walgelijk! Je bestelt een wijntje en de ober loopt naar het heren urinoir. Zo zie ik dat. Tongzoenen ook iets van volledig algeheel onbekend in de tijd van opvoeding en persoonlijk geen behoefte aan. Ik heb een dermate reeks van ervaringen opgedaan dat ik mij zeer intens diep schaam voor mijn eigen lichaam, en zelfs als ik op warme dagen volledig bedekt gekleed een supermarkt binnenga bemerk ik al de sterk afkeurende blikken van de dames, in het bijzonder van hen die zelf luchtig/frivool/uitdagend gekleed zijn, streep door wat niet van toepassing is. Het is mij verder om het even, ben het stadium van irritaties over jonge meiden met naveltruitjes op een treinbank tegenover mij allang voorbij. En dat andere was een gevalletje op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats, en na 33 jaar ontwikkel je toch een wat meer genuanceerde kijk op zo’n ervaring en ga je je afvragen hoe de zes vrouwelijke daders zonder hem persoonlijk te kennen tot een en ander hebben kunnen overgaan. Voor mij is het iets uit een verleden en zie ik mijzelf inmiddels niet langer als slachtoffer. Zou ook zo graag eens na 56 jaar voor het eerst eens iets meer geluk in de liefde gegund krijgen en ik ben zeker niet van steen of zo. Maar het gaat ten allen tijde wel uitgesloten zijn dat er iets uit gaat bij mij! Haar laat ik de volledige vrijheid, en mijn wellicht nog in het verschiet liggende relatie(s) zullen het karakter van geheel vrijblijvende vriendschappen hebben, waarbinnen niets moet, niets wordt verwacht en alles mag. Nou ja, op zaken die de dame ook zelf liever niet aan haar lijf wenst te beleven even na dan.

Reageer ook