Mijn man wil maar 2 keer per week onder de douche. Wat kan ik doen?

Ik heb een probleem en ik weet niet goed wat ik ermee aan moet. Ik durf het met mijn vriendinnen niet te bespreken omdat ik me ervoor schaam. Mijn man wil niet vaker dan twee keer in de week onder de douche. Ik vind dat veel te weinig.

De dagen dat ie heeft gedoucht, vind ik hem aantrekkelijk, maar de dagen erna niet. Hij ruikt naar zweet en ziet er slonzig uit. Ook moet ik ‘m naar de kapper sleuren, hij heeft er een hekel aan. Toen ik hem twintig jaar geleden leerde kennen, was het een frisse jonge gast maar nu lijkt het wel een oude kerel. We hebben er steeds vaker ruzie over. Zin om te vrijen met hem heb ik al heel lang niet meer en dat komt onze relatie niet ten goede. Laatst begon mijn moeder er zelfs over dat hij zichzelf verwaarloost. Ik schaamde me kapot.

Wat kan ik het beste doen? Groetjes, Jorien.

Lieve Jorien,

Ik kan me voorstellen dat je het lastig vindt dat je man zijn persoonlijke hygiene niet zo nauw neemt. Zeker als je dat zelf wel doet en er waarde aan hecht dat mensen in je omgeving dat ook doen. Hoe vaak moet een mens douchen? De meningen zijn erover verdeeld. De een zegt dat een tot twee keer in de week voldoende is, de ander zegt: neem dagelijks een douche. Als je elke dag onder de douche staat, ruik je in elk geval frisser. Het advies is wel: blijf er niet te lang onder staan en zet de kraan niet te heet. Dat vindt je huid niet prettig.

Washandje

Je kunt je wassen met een huidvriendelijke zeep, maar goed afspoelen is ook voldoende om nare luchtjes te doen verdwijnen. Tegenstanders van dagelijks douchen zijn van mening dat het een aanslag voor je huid is en volstrekt onnodig. Vroeger hadden mensen geen douche. Dat klopt, maar de overleveringen vertellen vaak dat die mensen dan ook niet heel fris roken. Later wasten mensen zich met een washandje en koud water van top tot teen.

Praat met je man

Om te beginnen denk ik je er met je man over moet praten. Vraag waarom hij zo weinig douchet, waarom het voor hem niet belangrijk is. Leg hem uit dat het voor jou wel belangrijk is dat hij fris ruikt. Vertel wat het met je doet. Dat je hem minder aantrekkelijk vindt, je geen zin in seks hebt en dat je je schaamt voor hem. Ik denk dat als je het gesprek aangaat er duidelijkheid komt. Misschien is hij ongelukkig. Speelt er van alles op zijn werk. Geef hem de ruimte dat te vertellen. Als hij nog steeds niet onder de douche wil, kun je hem voorstellen om zich dan in elk geval dagelijks met een washandje goed te wassen, een deodorant te gebruiken en een luchtje te dragen.

Ik hoop dat jullie er samen uitkomen. Zet m op! Liefs, Vera

5 reacties

Jessica -

Als je man niet wilt douchen, meer dan 2keer, dan maak het leuk voor hem en ga met hem mee douchen. Als ik een week niet met mijn man douche dan douchet hij ook minder.
Ja, je kunt tegen je man zeggen dat hij voor zichzelf moet zorgen, omdat je anders geen seks meer met m hebt of welke dreiging dan ook, been there done that. Nee dat werkt niet!
Ik ga voortaan samen douchen en desnoods was ik hem. Ik geniet van de tijd met hem alleen en heb vaker seks onder de douche dan in bed.
Wel zit ik met nog een probleem die ik al jaren probeer goed te krijgen. Hij poetst zijn tanden niet. LUI tot en met! Het laatste wat ik ga doen is zijn tandenpoetsen, dat doet hij maar lekker zelf.
Maar hem de deur wijzen, nee dat nooit.
2 jaar geleden stond ik na een langdurige ruzie en veel verdriet vanuit hem al met mijn koffers klaar. Dat was de eerste keer dat ik mijn man zag huilen.
We zijn naar een relatietherapeut gegaan en hebben daar alles uitgepraat, ook speelde er toen al het niet hygiënisch omgaan met hemzelf. Helaas hield hij dit niet lang vol en is tandenpoetsen nogsteeds een groot minpunt. Niet poetsen geen seks. Mijn opwinding is zoenen en dat doe ik niet met een prullenbak, gadverdamme!
Als hier nou een oplossing voor is dan GRAAG! En nee ik dump hem er niet voor. Ik hou tenslotte nogsteeds erg veel van hem. Groetjes Jessie

Joris -

Hey Carmen, heb je ook een samenvatting?

Kiki -

Zodra ze denken dat je toch niet meer bij ze weg gaat dan denken ze alles bij je te flikken. Mooi niet! Heb er zelf in gezeten in zo een situatie en guess what.. ik ben momenteel so free as a bird. Hij die mij mist en ik die door gaat met leven. Fijne jaarwisseling allemaal xx

Kiki -

Carmen.. Amen. Perfect gezegd.

Carmen -

Dat klinkt heel slecht; je hebt een moeder/kind relatie met hem gekregen. Geen seks is kennelijk geen probleem voor hem? En voor jou ook niet, jullie praten niet met elkaar..
Ik ben het niet eens met het antwoord hierboven; gewoon zeggen wat je hier ook verteld. Laat hem dit maar lezen.

En wat heeft je moeder ermee te maken? Het is jouw relatie, je zou tegen je moeder kunnen zeggen: zeg het hem zelf!

Zou beter zijn, hoe meer mensen zeggen dat hij stinkt hoe beter. Niks met een washandje wassen: gewoon douchen, tanden poetsen als een volwassen vent.
Naar de kapper sleuren.. serieus? Laat hem lekker voor joker lopen, net zoals je bij een puber zou doen.

Heb ooit zo’n vriend gehad, na een jaartje relatie poetste hij zijn tanden nog niet eens voor hij ging slapen maar verwachtte wel dat ik met hem ging vrijen. Dacht zeker: die loopt niet meer weg. Dat denkt jouw man ws ook.
Als ik vroeg of hij zijn tanden wel gepoetst had vroeg hij zelfs: moet ik dat doen, ben zo moe.. maar niet te moe om te vrijen. Dat heeft er o.a. voor gezorgd dat ik hem eruit heb gekiept.

Als hij depressief is moet hij met je praten, anders is je huwelijk eigenlijk al voorbij. Zeg hem dat ook. Beetje pit erin, het is geen kind dat je op moet voeden. Serieus!!

Zeg wel gerust: als ik je nu tegen zou komen zou ik je niks van je moeten hebben, hoe vindt je dat?
En luister naar zijn antwoord!! Eis ook een antwoord, maak gerust een keer ruzie.

Reageer ook