fb
Damespraatjes Damespraatjes

Liz: “Mijn man maakt mijn post altijd open en dat had dit keer grote gevolgen.…”

Liz en Herman zijn al jaren een vrolijk setje en er is niets dat ze niet delen met elkaar. “Taboes kennen we niet, ik vertel Herman alles. Maar er is iets dat ik niet met Herman deel en daar is hij nu achter gekomen…”

Als Liz ergens een hekel aan heeft, dan is het roddelen en geheimen doorvertellen. Ze is er trots op dat vriendinnen altijd hun hart bij haar kunnen luchten, zonder gevolgen. “Ik oordeel niet, ik luister en alles dat mij in vertrouwen wordt verteld, blijft bij mij. Zo vertrouw ik erop dat mijn vriendinnen mijn diepste geheimen ook niet doorvertellen aan anderen.” Zelfs Herman, haar man, vertelt ze niet alles. “Nee, dat doe ik niet. Het vertrouwen dat vriendinnen in me hebben, beschaam ik niet. Bovendien hoeft Herman niet alles te weten van mijn vriendinnen. Natuurlijk mag hij alles van mij weten, dat vind ik geen probleem.”

Half jaartje zonder mobiel

Eén van haar beste vriendinnen is momenteel bezig met een digital detox. “Jolie is zo’n iemand die continu op haar telefoon zit. Als je haar een appje stuurt, heb je binnen een seconde antwoord. Toen ze een app installeerde die bijhield hoeveel uur ze per dag op haar mobiel zat en hoe vaak ze ‘m had opgepakt, schrok ze zich rot. Ze besloot dat het de hoogste tijd was voor een digital detox. Een half jaar lang gebruikt ze haar telefoon niet. Ik vind dat super knap van Jolie, ik moet er zelf niet aan denken. Mijn mobiel is mijn window naar de wereld.”

Gewoon een kaartje of een brief

De digital detox van Jolie houdt in dat Liz niet meer met haar vriendin kan bellen, appen of facetimen. Om toch op de hoogte van elkaars leven te blijven, hebben Liz en Jolie afgesproken om elkaar via de post op de hoogte te houden. “Ja joh, hilarisch. We geven nog net geen rooksignalen af of sturen een postduif, maar het scheelt niet veel. Eerlijk gezegd heeft het wel wat, elkaar post sturen. Soms zie ik hilarische postkaarten die ik voor haar koop en ik schrijf haar brieven. Met de hand! Dat is nog vermoeiend ook, want wat schrijf je tegenwoordig nou nog?”

O jee, Jolie is verliefd op een ander

Jolie vindt het geweldig dat haar vriendin haar digitale detox zo sportief oppakt en het geen probleem vindt brieven te schrijven. De brieven die Jolie aan Liz schrijft gaan regelmatig over de twijfelachtige relatie die ze met haar man Daan heeft. “Ze heeft me geschreven dat ze een einde aan de relatie met Daan wil maken. Hun relatie is zo uitgehold, er zit geen schwung meer in. Het komt erop neer dat ze als broer en zus leven. Daarin heeft Jolie geen zin. In haar brieven beschrijft ze het proces waar ze doorheen gaat en dat is prachtig om te lezen. Ook dat ze een prille liefde heeft, ze is verliefd aan het worden op een andere man. Geloof je me als ik zeg dat ik telkens weer uitkijk naar haar brieven?”

Ik beheers me en doe het niet

Wat het een beetje ingewikkeld maakt, is dat Daan een goede vriend is van Herman. “Ik moet me soms beheersen om het proces van Jolie niet met Herman te bespreken. Ik heb Liz beloofd het met niemand te delen. Doe ik ook niet, maar soms zou ik wel even met Herman van gedachten willen wisselen, maar ik kan me beheersen en doe het niet.” Omdat Liz meestal eerder thuis is dan Herman, pakt zij als eerste de post uit de brievenbus. Wat voor haar is neemt ze mee naar haar studeerkamer, de post van Herman legt ze op de keukentafel. “Zijn post maak ik nooit open. Vind ik niet netjes, is aan hem gericht en dus laat ik dat dicht.” Omgekeerd maakt Herman de post voor Liz wel open. ‘We hebben toch niets voor elkaar te verbergen?’ zegt Herman dan.

Hij heeft een brief gelezen!

Op vrijdag gaat Liz na het werk nog weleens een drankje doen met haar collega’s. “Niet elke week want ik vind het ook fijn om naar Herman te gaan, maar soms vind ik het hartstikke leuk om het glas met mijn collega’s te heffen en het weekend samen in te luiden.” Zo ook een paar weken terug. Liz borrelt lekker met haar collega’s en als ze thuiskomt ziet ze dat Herman een brief van Jolie heeft opengemaakt. Eentje waarin ze schrijft over het naderende eind van haar huwelijk. “Toen ik thuiskwam zag ik de opengemaakte brief van Jolie op de keukentafel liggen. Herman was boven en ik kreeg het Spaans benauwd. Snel las ik de brief om erachter te komen wat Herman had gelezen. Ja hoor, Jolie beschreef uitgebreid haar verliefdheid.”

Wat een vreselijke situatie

Als Herman beneden komt, weet Liz niet goed wat ze moet zeggen. “Eigenlijk kookte ik van woede en vond ik dat Herman met zijn vingers van mijn post moest blijven. Maar ja, het kwaad was al geschied.” Ze heeft Herman gevraagd om Daan hierover niets te zeggen, maar dat kan hij niet beloven. “Daan is zijn beste vriend en Herman vindt dat hij recht heeft op de waarheid. Dat hij mijn vertrouwen schaadt, lijkt hij minder erg vinden. Ik vind het een vreselijke situatie en weet niet wat ik ermee aan moet. Hij moet gewoon van mijn post afblijven, maar ja, dat is nu te laat.”

Wat kan Liz volgens jou het beste doen? Hoe krijgt ze Herman zo ver dat hij zwijgt tegen Daan? Of vind je dat Liz het allemaal niet zo moet opblazen, het geheim dat haar vriendin verliefd is op een ander was vroeg of laat toch wel uitgekomen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door cottonbro studio via Pexels

Maryam: ‘Mijn vriend is niet welkom op de bruiloft van zijn oudste zoon en is daar stuk van’

niet welkom op bruiloft zoon

Maryam voelt zich hartstikke rot; de oudste zoon van haar partner Ruben gaat trouwen maar ze zijn niet welkom op de bruiloft. “Ja, Ruben mag op de receptie komen, maar verder zijn we nergens voor uitgenodigd. Zo pijnlijk… VERDER LEZEN

8 reacties

Joris -

Chanteren, nepfacturen, jaloers maken; wat een uiteenlopende reacties toch allemaal en allemaal even kansrijk.

Elias -

Weet je wat t beste voor je kan zijn !! Ten eerste zelfs geen aandacht meer aan m schenken (spelen) en en als de tv-aan is ,, per ongeluk je gedachten hard op lezen !!als mannelijk beeld zijn, Zo van b.v ,,goh!! Best w el een keertje voorzichtig zeggen ,lekker ding is dat!! Is deze man!!!hem een heel kleinen beetje jaloers zien re krijgen!! En anders moet je mij nemen!! Ahahaha lol,, ik zou je nooit om een stomme fiets afwijzen

Marthijn -

Dat Herman haar post heeft geopend is nu het probleem van Herman zelf geworden. Liz heeft vaak genoeg gezegd dat hij dit niet moet doen. Liz hoeft dit probleem dus ook niet op te lossen.
Als ik Liz was zou ik een nep-brief maken die erg nadelig uitpakt voor Herman. Met een flinke factuur voor het een-of-ander leert hij het hopelijk snel af!

Joris -

Hoe bestaat het dat je het niet prettig vindt dat hij altijd je post openmaakt en dat dat nog altijd gebeurt? Dat je dat laat gebeuren.

En twee: hoe bestaat het dat je uitgebreid per post gaat corresponderen in de wetenschap dat je man je post leest en de informatie niet voor hem geschikt is? Dat is een beetje dom – en dan druk ik me beleefd uit.

Senne Tijdeman -

Wat een rare comments over Herman. Of het goed is dat hij andermans post openmaakt en leest, dat laat ik even in het midden. Maar als dat z’n probleem is dan had Liz daar veel eerder iets van moeten zeggen.

Uit het verhaal maak ik namelijk op dat Herman altijd al de post van Liz openmaakt. Als dat zo problematisch is, dan moet je daar direct wat van zeggen en niet pas op het moment dat het een probleem is.

Peter Porker -

Geef die vent een rotschop en spuug recht in zijn gezicht. Hij maakt jouw post open omdat hij jou niet vertrouwt. Waarschijnlijk zit hij ook stiekem al jouw berichtjes te lezen als jij niet bij jouw telefoon in de buurt bent.
Wat een roddelaar als hij dit doorvertelt.
Ik zou hem chanteren met als je dit doorvertelt kun je jouw koffers pakken. Kan die kiezen om de moraalridder uit te hangen of zijn relatie. Meteen erbij zeggen dat hij met zijn fikken van dingen moet afblijven die niet van hem zijn.
Om eerlijk te zeggen dat ik die mensen zoals hij niet vertrouw.

Petra van Dorp -

Ik zou nogmaals flinke bonje met je vriend schoppen omdat hij JOUW post opengemaakt heeft en ook nog eens uitgebreid heeft zitten te lezen, en jou nu in deze positie gemanoeuvreerd heeft. Dat is echt niet okay. Daar zou ik het nog wel eens flink met hem over hebben; denkt hij dat hij jouw post mag openmaken omdat hij de man des huizes is, heeft hij geen respect voor jouw privacy of zoals hij nu duidelijk laat merken, kunnen jouw gevoelens hem geen reet schelen zolang HIJ maar *vul maar in* kan doen? Ik vind het grof gedrag richting jou en je vriendin toe. Wat zij in volste vertrouwen op papier heeft gezet, for your eyes only, wordt nu door vriend totaal opgeblazen en betrekt hij zichzelf in een door hem gecreëerd drama wat makkelijk voorkomen had kunnen worden als hij met zijn fikken van jouw post was gebleven. Echt waar hoor, die vriend van jou spoort niet.

Rieneke -

Vragen aan je vriend om hiermee te wachten. Dat jij de situatie zoals jij aan ons als lezers beschrijft gaat uitleggen aan je vriendin.
Dat zij dus weet waarom je vriend hiervan op de hoogte is en hoe hij erover denkt en graag z.s.m met haar hierover samen met je vriend erover wilt hebben. Probeer met z’n 3en tot een compremie te komen. Zo kan hij altijd nog recht in de ogen van zijn vriend kijken.

Reageer ook