Mijn dochter zit op voetbal

marcelgoedhartboek.jpg
Met een veel te volle boodschappenwagen waar de stokbroden, flessen Prosecco en Rosé D‘Anjou rijkelijk boven uitsteken zie ik plotseling een wel heel erg bekend blond hoofd voorbij schieten. Dat is toch die leuke man waarvan ik heel toevallig dat grappige voetbalboek aan het lezen ben? Nog toevalliger is dat ik juist die week met zijn uitgever heb gesproken om dit boek te recenseren. Al met al lijkt me dit voldoende aanleiding om Marcel Goedhart op de zaterdag voor Pinksteren midden in de Albert Heijn aan te spreken, mijn schaamte over mijn kar opzij te zetten en mezelf aan hem voor te stellen.

“Mijn dochter zit op voetbal” van Marcel Goedhart. Zoals de titel al doet vermoeden gaat dit boek over een meisje dat aan voetbal doet. Meer nog dan een voetbalboek is dit ook het verhaal over een vader en zijn  relatie met zijn oudste, nog jonge dochter. In hele grappige columns volgt de lezer de ontwikkeling van Maan, die als een van de weinige meisjes in een jongensteam speelt. Niet alleen de verrichtingen op het veld worden schitterend beschreven, Marcel is journalist en sportverslaggver, maar ook het hele randgebeuren om het voetbal heen, zoals verwachtingen van ouders, gemengd douchen, worden op een grappige manier belicht.

Maan, 8 jaar, voetbalt bij HSV Wasmeer in Hilversum en droomt er van om in het eerste van Ajax te spelen. Vandaaruit wil ze doorstomen naar Oranje, waar ze de ballen panklaar wil leggen voor Klaas Jan Huntelaar. “Mijn dochter zit op voetbal” is een herkenbaar en ontroerend portret van de bijzondere band tussen een vader en een dochter tegen de achtergrond van het voetbal.

marcelmaanenkj.jpg
Het boek leest als een page-turner. Na iedere column (en dat gebeurt me niet vaak bij columns) heb je al weer zin om door te lezen. Eerlijk gezegd hoop ik dat er een vervolg op dit leuke boek komt, want ik ben erg nieuwsgierig of Maan is blijven voetballen. Toch binnenkort maar weer eens even op Prosecco-jacht bij Albert Heijn ….

Marcel Goedhart (1960) werkte als verslaggever voor het Jeugdjournaal en Studio Sport en maakt documentaires voor NOVA en Andere Tijden Sport. Mijn dochter zit op voetbal is gepresenteerd  in het bijzijn van Klaas-Jan Huntelaar.

Leuke vaderdag tip!

Dit boek direct bestellen bij Bol.com

Sandra Blikslager
damespraatjes.nl


2 reacties

Maan -

hallo!
ik voetbal idd nog steeds, ik ben nu 12 en voetbal in een meisjes team bij sc ’t gooi.
groetjes, Maan

sandra -

Hoi Maan, bedankt voor je leuke berichtje. Goed om te horen dat je nog steeds op voetbal zit. Speel je nu in een meisjesteam? Schrijft je vader nog steeds verhalen over jou? Ik hoop het wel, want ik heb enorm van zijn boek genoten.
Veel plezier met voetballen en de groetjes aan je vader, Sandra

Reageer ook