Met Tychro naar Utrecht

margriet_en_tychro_schmink.jpg
Samen in de trein met een spel kaarten en een hoop lol, met bestemming het spoorwegmuseum. Er was veel te zien, te doen, en te puzzelen. Tychro had meteen een vriendje gevonden, en hebben de hele dag met elkaar opgetrokken, en als twee gezinnen ook samen aan de friet met lekkere ongezonde snacks .

Om vijf uur was het tijd om naar ons hotel te gaan en daar verder te feesten
 (onze pyjama Party).  Na veel doei en gezwaai gingen we dus op weg , met een koffer achter ons aan waar ik de hele dag al mee liep te zeulen. We kregen een mooie grote kamer met bad en douche, en tot vreugde van Tychro een groot TV scherm. We hebben onze vermoeide voeten verlost van onze schoenen  en samen even met de neus voor de TV gezeten.

Daarna werd het tijd voor het feestje. Tychro had eerst een cadeautje voor mij , een heerlijke fles badschuim die ik maar bij hem in het badwater heb gedaan, Hij verdween als een kers in een slagroomtaart.
 

margriet_en_tychro_tychro3.jpg
Toen de pyjama aan, en nadat ik heb me ook gauw heb gepoedeld kon het feest beginnen. 
Eerst hebben we elkaar gesminkt, Met het gezicht wat Tychro mij heeft gegeven zouden alle slagvelden leeglopen (ben je meteen van alle oorlogen af).
Toen een zak popcorn open en op bed spelletjes doen.
Een jongen van de receptie kwam na een telefoontje van mij foto’s maken voor de familie en damespraatjes. Hij vond het erg vermakelijk zoals wij er uitzagen. We hadden de grootste lol, maar om negen uur zijn we met gepoetste smoeltjes de belevenissen achter onze oogleden gaan bekijken. ‘s Morgens om acht uur het bed uit en na het wassen en plassen naar beneden aan een heerlijk  ontbijt. De buik van Tychro had een grote holle ruimte waar veel lekkers in verdween, broodjes, sapjes, waar hij maar niet genoeg van kreeg, en fruit., en voor mij een heerlijke koffie na.

Toen de koffers gepakt, tanden gepoetst en weer met de trein terug naar Nijmegen waar we om half twee  weg voeren met de pannenkoekenboot, als afsluiting van de twee dagen met de mooiste man van Nederland.

Hopelijk wil Tychro nog erg lang met zijn omi stappen , want ik voelde me even weer twee dagen een kind met een kind.

Omi Margriet
Speciaal voor Damespraatjes (en natuurlijk voor haar kleinzoon Tychro) schrijft Margriet Koers verhaaltjes.

margriet_en_tychro_tychro4.jpg


Reageer ook