Damespraatjes Damespraatjes

Melania neemt afscheid als First Lady en weigert Jill Biden welkom te heten in Witte Huis

Die arme Melania… In 2005 trouwde ze een rijke zakenman die al flink op leeftijd was en hoopte (waarschijnlijk) op een aantal heerlijke jaren. Maar wat doet de beste man? Hij doet een gooi naar het presidentschap van de Verenigde Staten en wint de verkiezingen. Trump wordt de meest controversiële president die het land ooit heeft gekend. In één klap is het voormalige model first lady van een van de grootmachten op deze aarde en het schijnt niet iets te zijn geweest wat ze graag deed. Middels een videoboodschap neemt ze afscheid.

100-jarige traditie verbroken

Woensdag wordt Joe Biden beëdigd als nieuwe president van de Verenigde Staten. Normaal gesproken ontvangen de huidige president en first lady de nieuwe president en first lady voorafgaand hieraan in het Witte Huis. Zo werden de Obama’s welkom geheten door de Bushes en gaven de Obama’s de Trumps een warm onthaal. Voor het eerst in 100 jaar zal deze traditie nu gebroken worden; de Trumps weigeren dit voor de Bidens te doen.

Afscheid Melania

Via onder andere Twitter neemt Melania Trump afscheid als first lady. Ze bedankt het Amerikaanse volk en noemt de afgelopen vier jaar onvergetelijk. “Het is de grootste eer van mijn leven geweest om als first lady van de Verenigde Staten te dienen”, zegt ze onder andere in haar speech. Melania zal het Witte Huis met de laagste populariteit tijdens haar termijn verlaten. Uit een peiling van nieuwszender CNN blijkt dat slechts 42 procent van de overvraagden een positief beeld van de first lady heeft. Ter vergelijking: toen Michelle Obama 4 jaar geleden het stokje overdroeg, was dat 69 procent.

Rust

Wij hopen dat Melania wat rust vindt, nu haar termijn als first lady er opzit. We kunnen ons voorstellen dat het vier slopende jaren waren…


Reageer ook