Damespraatjes Damespraatjes

Mara’s brief aan Willem-Alexander en Eberhard van der Laan

Beste Willem-Alexander en Eberhard van der Laan,

Oh Prins Pils, wat hebben wij geweldige jaren met jou achter de rug. Als klein meisje was ik al trots op ons koningshuis, en dan met name op jou. Je laagdrempelige uitstraling, vriendelijke lach en ongelofelijke intelligentie… Oh men, met een prins als deze heb je geen koning meer nodig. Maar, 30 april gaat het dan toch gebeuren; je wordt onze koning, met Maxima aan je zijde.

Willem-Alexander en burgermeester van der Laan

Op 2 februari 2002 was ik nog het meest jaloerse meisje op aarde. Die Maxima, wat een man-stelende bofkont, Prins Pils is mine! Als temperamentvolle Argentijnse met een ‘bad guy’ als vader trok zij mijn ticket to royalty als een Hollandse garnaal haar Argentijnse oorlogsschip in. Althans, zo zag ik dat toen. Nu zie ik Maxima als een prachtige vrouw, moeder, echtgenote en queen to be. Haar zien stralen op 30 april is -naast het bier, de bqq en de boot- hetgene waarvoor ik na een heftige Koninginnenacht mijn bed nog uitkom.

Slapeloze nachten

Heel leuk allemaal die inhuldiging, maar een event als deze gaat natuurlijk niet zonder schokken of stoten. De hele Dam moet worden afgezet, er worden speciale looproutes door Amsterdam uitgezet en er worden feesten buiten de stad georganiseerd om Amsterdam te ontzien. Ik, als inwoner van Amsterdam, heb dan ook met grote aandacht naar de speciale uitzending bij de NOS gekeken, waarin Eberhard van der Laan de beveiligingsplannen presenteerde. Die arme man… Een paar dagen na de explosie in Boston, het kampioenschap van Ajax in de planning (Ja, heb al een tattoo op mijn linker bil laten zetten!) en Mara die sinds januari in de stad woont. Ebbie, ik heb medelijden met je.

Tijdens de uitzending dwaalden mijn gedachten af naar jouw slaapkamer. Nee, niet op de manier hoe ze afdwalen naar Willem-Alexander zijn slaapkamer, maar op een manier vol medelijden. Ik zie je samen met je vrouw en vijf kinderen aan de ontbijttafel, peinzende over de dagen die je te wachten staan. Oh, Ebbie… Ik durf te wedden dat alles goed komt.

Melk en koekjes

Lex en Eb, ik weet dat het voor jullie allebei een zenuwslopende periode is. Ook weet ik dat het voor jullie onmogelijk is de stad in te duiken en je eens vorstelijk klem te zuipen. Toch heb ik een leuk idee waarmee jullie de stress een beetje kunnen verlichten: The Royal Slumber Party! Lekker op de bank met warme melk en chocolate chip cookies. Jummie! Laat Maxima en mevrouw van der Laan lekker thuis, die staan de komende weken wel weer vaak genoeg aan jullie zijde. Met liefde bezorg ik jullie dozen vol late night snacks en ongedwongen advies. Jullie uitnodiging kan naar [email protected] Mochten jullie 30 april nog geen leuke Amsterdamse barbecue in de planning hebben staan, no problemo. Ik reply meteen onze uitnodiging.

Kussies,

Mara

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

 


1 reactie

Giselle Ecury -

O, Mara, wat een heerlijke brief! Een beetje jaloers ben ik wel op jullie generatie, die konden toezien op zoveel zich tot aantrekkelijke mannen ontwikkelende prinsen om van te dromen. Je brief deed me denken aan een slumber party “avant la lettre” toen mijn Zweedse kamergenote en ik jouw leeftijd hadden. Met warme melk (en honing) en lekkere koekjes bedachten we, welke prins wij aan de haak konden slaan. De Zweedse Kroonprins (jarig op nota bene ónze Koninginnedag!) nu de koning van dat land? Prins Charles? We lagen in een deuk. We vonden ze te oud en dat niet alleen… 🙂 Maar weet je: jaren later trouwde ik alsnog een (van der) Vorst, die me vroeg of ik zijn Vorstin wilde worden. Romantisch, toch? What’s in a name… Een bekroning kan hem in de details zitten! Liefs en geniet van dit geweldige feest!

Reageer ook