Mara maakt Hüttenkäse-spinazie muffins
Eén van mijn favo smeerseltjes is Hüttenkäse. Ik eet dit dagelijks zowel bij de lunch als lekker tussendoor. Vroeger vond ik het echt helemaal niet lekker, maar sinds ik meer ben gaan experimenteren met Hüttenkäse heb ik zo ontzettend veel lekkere variaties ontdekt! Vandaag deel ik mijn lievelings Hüttenkäse recept met jullie.
Hüttenkäse-spinazie muffins (12 stuks)
Zoete muffins zijn lekker, maar iets hartige muffins vind ik eigenlijk nog véél lekkerder. Door groenten aan je muffins toe te voegen krijgen ze niet alleen dat lekkere hartige smaakje, maar stop je er ook flink wat vitaminen in. Deze Hüttenkäse-spinazie muffins zijn smeuïg en gezond! Maak je dit recept voor kinderen? Voeg er dan wat stukjes fijngesneden dadels aan toe. Kinderen genieten nog meer van gerechten met een beetje zoet erin. En ook voor volwassenen is dit een lekkere variatietip!
Benodigdheden
- Muffinvorm
- Cakevormpjes
- 1 bakje Hüttenkäse
- 300 gram spinazie (heel fijn gesneden)
- 250 ml halfvolle melk
- 3 eieren
- 450 gram bloem
- 4 tl bakpoeder
- Verse rozemarijn (fijn gesneden)
- Zout en peper naar smaak
- Eventueel wat kleingesneden stukjes dadels
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats de cakevormpjes in de muffinvorm.
Mix de spinazie, Hüttenkäse, eieren, rozemarijn, melk, peper en zout in een kom. Voeg hier ook de dadels aan toe als je dit lekker lijkt. Meng alles goed door elkaar. Voeg hier nu de bloem en het bakpoeder aan toe en roer dit rustig door.
Verdeel alles over de bakvormpjes en zet dit 20-25 minuten in de oven.
Heerlijk warm, maar ook lekker koud de volgende dag. Bijvoorbeeld mee in de lunchtrommel! Voor meer inspiratie met Hüttenkäse klik je hier. Deel ook zelf een lekker Hüttenkäse recept met #lekkerlicht.
Mara Blikslager (22 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum.
14 reacties
Gemaakt volgens recept maar toch extra melk erbij gedaan al. Dacht al, wat veel meel. Klopt inderdaad niks van, dit recept. Veels te veel voor 12, dat sowieso! Flauw en smaakloos, wordt niet gaar ook.
Nu bakken we ze in de pan met extra melk en op smaak gebracht met kerrie, knoflook en kaas. Dat smaakt beter
Hoi Maria, wat jammer dat het is tegengevallen. Tot nu toe hebben we erg veel positieve reacties op het recept gekregen. Misschien kun je de volgende keer je oven iets hoger zetten, waardoor het beter gaar wordt of de muffins er iets langer in laten staan. Dank voor je reactie en liefs van Sandra van Damespraatjes.
Heb deze ook gemaakt. 2 kleine bakjes Hüttenkäse gebruikt en, nav de vorige berichten, maar 350 gram bloem gebruikt. Ze hebben ongeveer 40 min in de oven gezeten maar zijn toch nog niet geheel gaar vanbinnen. Jammergenoeg proef ik alleen spinazie. Misschien ook wat minder spinazie de volgende keer.
@ Frieda Hendriks
Bovenaan het recept staat het volgende:
Hüttenkäse-spinazie muffins (12 stuks)
Dit recept is dus goed voor 12 muffins, hiervoor heb je 12 cakevormpjes nodig en het is op zich wel handig dit te stoppen in een muffinbakplaat voor 12 muffins. De cakevormpjes zover vullen tot het beslag op is 🙂
Anoek -
Ik heb het recept aangepast gebruikt, naar aanleiding van het recept van Popeye’s choice van 24 kitchen.
Ongeveer 400 gram spinazie gebuikt (minder mag ook), maar dit eerst even gekookt (zonder water) en gepureerd (in de blender) met een half bakje kruidenkaas.
260 gram volkoren(spelt)meel gebruikt (mag misschien nog ietsje meer) en ipv de melk 80 ml olijfolie en verder geen huttenkase. Wel ongeveer 75 gram zachte geitenkaas erdoorheen gebrokkeld en een flinke kneep honing erin gedaan.
De rest van de ingrediënten (eieren, bakpoeder, kruiden) zo aangehouden. Ook ongeveer 10 dadels in stukjes erdoorheen. Vond ik zelf het beste van het hele recept!
Ze hadden zeker 25 minuten nodig op 170 graden (elektrisch). Ze bleven een klein beetje nat van binnen, maar wel gaar. Dus misschien volgende keer iets meer bloem/meel gebruiken.
Ik kon er 16-18 muffins van maken.
Wij vonden ze erg lekker!! Mijn zoontje van 2 ook, mijn dochters iets minder.