Manon is zwaarste vrouw dit seizoen Obese: “Het is eigenlijk gewoon triest dat ik het zo ver heb laten komen”

Bij Damespraatjes zeggen we het al vaker: wij geloven niet dat je het iemand kwaad kunt nemen als hij/zij te zwaar is. Het hebben van een gezond gewicht en een goede relatie met voedsel is van zo veel meer afhankelijk dan alleen ‘doorzetten’ of ‘niet zo lui zijn’. Waar dit weer bevestigd wordt, is in dit seizoen van Obese. Onder leiding van experts, personal trainers en presentatrice Angela Groothuizen ging er ook het afgelopen jaar weer een groep bikkels de strijd aan tegen de kilo’s.

Morgen begin ik weer

Gisteren zagen we Manon, die met haar 176 kilo de zwaarste vrouw van dit seizoen was. Ze werd opgegeven door haar zoons, omdat zij zich ernstig zorgen maakten over de gezondheid van hun moeder. Soms lukte het Manon om zelfstandig wat gewicht te verliezen, maar dat kwam er vaak snel weer aan. “Het ergste vind ik nog dat ik steeds zeg dat ik ga afvallen, maar het niet doe. Ik blijf maar denken: morgen begin ik weer dus nu kan ik lekker eten. Maar als je dat steeds blijft denken dan komen de kilo’s er hard aan”, vertelt Manon in Obese.

Lees ook: Diëtiste Marloes onthult de grootste fabels over afvallen

Oude patroon

Manon gaat voortvarend van start en in de eerste weken valt ze veel af: maar liefst 10 kilo in een maand tijd. Maar wanneer de coronacrisis uitbreekt valt ze terug in haar oude patroon en eet weer ongezonder en beweegt minder. Ze raakt hierdoor achter op schema en moet uiteindelijk haar doel bijstellen. Gelukkig kan ze zich herpakken en behaalt haar nieuwe doel! Maar liefst 40 kilo valt Manon af en daar mag ze heel erg trots op zijn.

De hele aflevering van Manon kijken? Dat kan hier!

Respect

Wij hebben veel respect voor de deelnemers van Obese. Je moet er maar aanstaan: zo kwetsbaar op televisie. En dat allemaal voor je gezondheid! We hopen dat de deelnemers het goede en gezonde gevoel kunnen vasthouden. Dat is niet makkelijk in deze wereld.

Heb jij deze aflevering al gezien? Wat vond je van Manon? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 


Reageer ook