Maar soms ben ik weer 17

mijn vingers volgen je kaaklijn, je hals
ik kus je vol op de mond
je naam walst 
als wijn op mijn tong
wentelt zich om en om
houdt me seconden sprakeloos
vast
smaakt naar –

waar ben je
wat doe je
wie ben je geworden
en weet je wat we allemaal deden?
denk je mij nog
in de verste uithoeken van de jaren
die niet vanzelf
maar toch vergleden?

zeventien – wie niet weg is
wordt weer gezien

Copyright 2010 © Giselle Ecury

Gegevens
Titel: Vogelvlucht
Gedichten
Auteur: Giselle Ecury
Uitgeverij In de Knipscheer, Haarlem
Het ISBN: 978-90-6265-659-2
Verschijnt dit najaar

Binnenkort komt de nieuwe dichtbundel van Giselle Ecury uit, die de titel Vogelvlucht draagt. Dit is haar vierde boek. Eerder verschenen Terug die tijd (gedichten, 2004/2005) en de romans Erfdeel (2006) en Glas in lood (2009). Giselle schrijft regelmatig voor Damespraatjes en we zijn blij dat we alvast een voorproefje mogen geven.

sweet-seventeen-giselle-ecury.jpg


Reageer ook