Les chats de Lili, Philip Freriks

freriks-kat.jpg
Mijn favoriete nieuwslezer, Philip Freriks, heeft weer een nieuw boek geschreven. Hoe kan het ook anders, de titel van het boek is Frans, Les Chats de Lili, met als ondertitel de vertaling, de katten van Lili. Dit is het zoveelste kattenboek en toch is het anders.

Dat spreekt vanzelf, het zijn de katten van Lili, les chats de Lili, want Lili is Française (en de vrouw van Philip). Ze heeft een bijzondere relatie met katten. Een van hen heeft haar weer aan het schilderen gezet. Zwierig als de gelaarsde kat sprak hij haar toe. En toen moest ze wel.
Toegegeven, het was haar meisjesdroom die ze nooit had kunnen verwezenlijken. Haar ouders wilden niet dat ze naar een kunstacademie ging of iets daaromtrent. Een ‘serieus’ vak moest ze leren. Een vak voor een vaste baan en geïndexeerd pensioen.
U kent ze, dat soort verhalen.

Maar toch, die kat, van wie ze zielsveel hield, zette haar aan het werk. Toen het eindelijk kon. Hij poseerde eindeloos voor haar. Veelal slapend, altijd met kattengeduld. En er kwamen andere katten bij. Portretten van even zo vele persoonlijkheden. Elke kat is uniek. Net zoals mensen.
En elke kat heeft een verhaal. Dat werd het domein van monsieur Lili. Zo wordt hij genoemd in Frankrijk. Le monsieur de madame. Zo ontstonden de geschilderde en geschreven portretten van de katten van Lili. Van Jimmy uit Utrecht tot Panther uit Hollywood, van Pink Floyd in Parijs tot Plume die George Sand wil zijn.

Dit boek bestellen: klik hier
Andere boeken van Philip Freriks: klik hier


Reageer ook