Lekker dansen: een ontboezeming

dansen.jpg
Ben ik nu de enige hier, of vinden jullie het soms ook moeilijk om voldoende aan je beweging toe te komen? Ik doe al zoveel mogelijk zonder auto, dus lopend en op de fiets. Ook tennis ik en ga ik zo nu en dan een stukje hardlopen. Nou ja, een combinatie van hardlopen en wandelen, want ik blijf maar in opbouw. Maar nu heb ik iets ontdekt, wat ik thuis doe en waar ik als ik eerlijk ben heel veel plezier aan beleef.

We hebben hier thuis nog niet zo lang geleden een Wii gekocht. Gewoon echt voor ons samen. Die basis spelletjes vinden we allebei erg leuk en natuurlijk heeft mijn vriend ook wat van die “mannen”spelletjes erbij gekocht. Normaal ben ik niet zo uitgesproken in wat ik wil hebben op gaming gebied, maar in de winkel wist ik het direct zeker!

Ik voelde me helemaal jong en vol plezier toen ik de dansmat zag en het game dat erbij hoorde. Geweldig! Eerlijk gezegd, heb ik er eerst eens voorzichtig naar gekeken. Gelukkig moesten we even wachten in de winkel, dus had ik alle tijd om het nog eens voorzichtig te bekijken. Mijn enthousiasme groeide enorm, maar ja ik had ook enige gêne, merkte ik. Was dat (nog) wel wat voor mij en zou ik “durven” zeggen, dat ik het wilde kopen? Een beetje dom van me, want mijn vriend vindt dat juist prachtig als ik dat wil, maar ja… niets menselijks is me vreemd.

Dus toen we nadat de Wii al op de toonbank stond, samen nog even gingen kijken welke games we erbij wilden, was ik zo “moedig” om te zeggen, dat ik wel dat dansmatje met dat game wilde: Hottest Party. Natuurlijk ging het toen mee naar huis.

Normaal mag ik graag nog even wat drinken en/of eten in het dorp, maar nu wilde ik graag naar huis. Eerst hebben we de Wii zelf geïnstalleerd en samen van de basis spelletjes genoten. Het is echt heel leuk om te doen en je bent direct lekker, vrolijk in beweging. Daarna heb ik mijn game en matje uitgepakt. Het voelde net zo goed als toen ik als meisje van tien een nieuwe Barbie had! Alleen dat gevoel was de aanschaf al waard. Daarna bleek het dansen nog leuker dan ik had verwacht.

Nu ben ik niet zo’n lezer als ik een game start, maar meer een doener. Maar dan wel een doener zonder al te veel gaming ervaring. Dus ik moest in het begin best even een beetje puzzelen, hoe dat allemaal werkte. Natuurlijk was ik ook te eigenwijs om daar hulp bij te vragen. Ik houd ervan om het zelf te ontdekken. Dat lukte met veel plezier.

Regelmatig ga ik nu even op mijn dansmatje dansen. Lekker privé met de deur dicht, maar het is zeer effectief. Als ik dit een half uur tot een uur doe, heb ik me heerlijk en met veel plezier in het zweet gewerkt. Bovendien voel ik me, als ik dit doe, jaren jonger. Zo leuk vind ik het. Dus vrouwen, als je ook leuk thuis wilt sporten? Regel zo’n lekker dansmatje!

Dit wil ik ook: Bestel dit bij Bol.com


Kerensa van der Douw

Lees ook: http://levenvankerensa.blogspot.com                  

hottest_party.jpg


Reageer ook