Lavinia wist niet van zwangerschap en beviel in het vliegtuig

Bevallen: het is het pijnlijkste maar ook het mooiste wat ik ooit heb mogen doen. Allebei mijn bevallingen waren in het ziekenhuis. Een plek waar ik mij veilig voelde door al het aanwezige medische personeel en natuurlijk mijn man. Ik wist: als er nu iets misgaat, kan er direct ingegrepen worden. Dat gaf mij een gevoel van zekerheid en dat werkte bij mij weer bevorderlijk op de bevalling. Maar wat als je op een hele andere plek bevalt? Een plek waar je je misschien wel helemaal niet veilig en geborgen voelt? Het gebeurde Lavinia Mounga uit Salt Lake City. 

Drie uur voor de landing

Mounga stapte afgelopen woensdag op het vliegtuig om vanuit Salt Lake City naar Hawaii te vliegen. Tijdens de vlucht kreeg ze ineens heftige krampen, die weeën bleken te zijn. Tot dit moment wist Mounga zelf niet dat ze 26-27 weken zwanger was. Aan boord waren diverse verpleegkundigen die de bevalling hebben kunnen begeleiden. “We hebben de geboorte van een baby van 26 à 27 weken oud mogen begeleiden op een toilet in het vliegtuig, midden boven de oceaan”, schrijft een van hen op Facebook. “De geboorte vond drie uur voordat we landden plaats. Het gaat heel goed met de baby en de moeder.”

Gaat goed

Na de landing zijn moeder en kind met een rolstoel naar het ziekenhuis in Honolulu gebracht. Bij het verlaten van het vliegtuig kregen moeder en haar kersverse zoon een groot applaus. Ondanks dat het kindje, Raymond Kaimana Wade Kobe Lavaki Mounga genaamd, veel te vroeg is geboren, gaat het goed met hem. De zussen van Lavina zijn een GoFundMe actie voor de jonge moeder gestart.

Afbeelding boven artikel: GoFundMe


Reageer ook