Koolhydraatarm dieet slecht voor je cholesterolgehalte?

koolhydraatarm.jpg
De laatste jaren zijn we gezellig met z’n allen koolhydraten aan het tellen. Een koolhydraatarm dieet helpt immers bij het afvallen omdat het ervoor zorgt dat je minder honger hebt en dus minder vaak gaat snoepen.

Eeen koolhydraatarm dieet kan wel helpen bij het afvallen, maar uit onderzoek bleek dat een koolhydraatarm dieet je cholesterolgehalte laat toenemen, dus ook de slechte vorm van cholesterol. En dat is zeer ongunstig.

Tijdens het onderzoek volgde een groep proefpersonen een koolhydraatarm dieet terwijl een andere groep een koolhydraatrijk dieet volgde. De ene groep mocht daardoor slechts 20 gram pasta, brood en aardappelen per dag eten terwijl de andere groep zijn calorie-inname voor de helft uit koolhydraten moest zien te halen.

Na zes weken bleken beide groepen evenveel te zijn afgevallen. Maar de koolhydraatarme groep zag zijn slechte cholesterolgehalte met 12 milligram stijgen. Het slechte cholesterolgehalte van de koolhydraatrijke groep daalde met 7 milligram.

Kortom, qua afvallen maakt het niet uit of je koolhydraatrijk of koolhydraatarm eet. Je moet wel oppassen dat je cholesterolgehalte niet stijgt. In de winkel zijn wel producten te koop die je cholesterolgehalte laten dalen maar beter is om het gebruik daarvan te voorkomen. Zodra je hoeveelheid koolhydraten daalt in de voeding stijgt daarmee vaak de hoeveelheid slechte vetten die je binnenkrijgt. En daarmee dus je cholesterolgehalte.

Bron: Valtaf.nl


Reageer ook