Kippetje heeft buikpijn, incl. kleurplaat verhaal 1

Auw, auw, jammert kippetje, mijn  buikje doet zo zeer, er zit een eitje in die er niet uit wil. Poes kijkt naar kippetje en zegt, dat is erg vervelend, want Tychro wil vanmorgen graag een eitje op zijn boterhammetje.

Kom we gaan naar het varken, die weet vast wel hoe het eitje uit jouw buikje moet.

Knor, knor zegt het varken, rol maar eens net als ik lekker door de modder, dan komt het eitje er vast wel uit.

Dat deed kippetje, maar haar veertjes werden zo vies, en haar buikje deed nog steeds zeer.

Poes krijgt medelijden met kippetje, en zegt, koe weet vast wel raad.

Ja hoor loeit koe, drink maar een beetje melk van mij die is lekker warm en goed voor buikjes die zeer doen. Kippetje drinkt een slokje, en trekt een vieze snavel, ze vindt de melk niet lekker, en het eitje zit nog steeds in har buikje.

Ach, ach zegt poes, wie kunnen we nog meer om hulp vragen.

Het paard die dat hoorde, vraagt wat is er aan de hand, kan ik misschien helpen?  Kippetje zegt, ik heb zo’n pijn in mijn buikje, omdat het eitje voor Tychro er niet uit wil.

Dat is vervelend zegt paard, ik kan jou niet helpen ik heb alleen verstand van haver. Maar vraag het eens aan de hond, die weet erg veel.

Hebben jullie het over mij vraagt de hond. Poes verteld dat kippetje zo’n pijn in haar buikje heeft, omdat het eitje er niet uit wil. Misschien moet kippetje in een warm bad gaan zitten, zegt de hond.

Dat doet kippetje, maar dat helpt ook niet. Kippetje droogt haar veertjes en is erg verdrietig.

Kippetje, kippetje roept poes, daar loopt haantje, die weet vast wel  hoe jou buikpijn over kan gaan.

Haantje kijkt heel ernstig en krabt met zijn potjes over de grond, en zegt, in het hok staat een bak met stro, daar moet je in gaan zitten en heel hard tok-tok-tok roepen, dan komt het eitje vast wel uit jouw buikje.

Kippetje gaat naar het hok, en kruipt lekker in de bak met stro, en ze begon heel gard te roepen tok-tok-tok. En wat voelt ze, ja hoor daar floept het eitje tussen haar pootjes.

Ze lacht blij want ze heeft geen pijn meer in haar buikje.

Hallo kippetje hoort ze, kippetje kijkt op en ziet Tychro staan. Dag Tychro zegt kippetje, ik heb een lekker eitje voor jouw. Dankjewel kippetje zegt Tychro.

Eet smakelijk zegt kippetje en doe de groeten aan je mamma

door Margriet Koers (oma van Tychro)

 

Kleurplaat

Klik op de afbeelding voor een mooie kleurplaat


Reageer ook