fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kathleen: ‘Mijn vriend kiest nog steeds niet voor mij, ook niet nu we een baby hebben’

Ze weet dat veel mensen er allemaal iets van vinden, vooral dom en ondoordacht, maar dat neemt niet weg dat Kathleen de situatie niet kan veranderen. “Ik raakte twee jaar geleden per ongeluk zwanger van Yorin. Hoewel we vier jaar bij elkaar zijn, wonen we niet samen. Britt is nu 1 jaar, maar Yorin kiest nog steeds niet voor mij. Hij vindt het onmogelijk om zich te binden.”

Kathleen zou het liefst elke dag met Yorin wakker worden, maar daaraan is hij nog lang niet toe. “Yorin is 24 en ik ben 36. Dat leeftijdsverschil is eigenlijk nooit een probleem, maar ik merk dat het spanningen geeft nu we Britt hebben.” Over de vraag of ze kinderen wilden, hadden ze het regelmatig maar Yorin wist het niet. “Is natuurlijk ook best een lastige vraag als je begin twintig bent. Ik heb altijd een kinderwens gehad maar niet tegen elke prijs.”

Ongepland zwanger

Inmiddels is Kathleen de 34 gepasseerd en ze heeft de hoop opgegeven. Totdat ze dwars door haar spiraaltje heen per ongeluk zwanger raakt. “Ik werd maar niet ongesteld en schonk er geen aandacht aan. Maar toen ik na een tijdje last kreeg van ochtendmisselijkheid begon ik wat te vermoeden. En ja, hoor, bingo!” Dolblij maar ook wat onzeker vertelt ze Yorin dat ze in verwachting is. Hij vraagt haar wat zij wil en stemt toe als Kathleen aangeeft het kindje te houden. “Ik was zo blij ook toen hij zei dat dat hij Britt officieel wilde erkennen.”

Nog niet binden

De bevalling verloopt voorspoedig en Kathleen denkt dat Yorin wel bijdraait als hij Britt in zijn armen heeft. Een misvatting blijkt nu, want Yorin is student en werkt veel om zijn appartement te kunnen bekostigen en zodat ‘ie met zijn studiegenoten naar de kroeg kan gaan. “Yorin woont met andere jongens in huis en slaapt een paar nachten per week bij mij en Britt. Onze relatie is best serieus maar hij vindt het lastig zich te binden om hij nog zo jong is. De stap naar een echte relatie stelt hij maar uit en ik vind dat jammer. Ik merk dat ik nu we een kindje hebben het belangrijk vindt om meer tijd met z’n drieën door te brengen.”

Beetje kinderachtig

Soms vindt Kathleen het best zwaar om voor Britt te zorgen en ze vindt dat Yorin best wat vaker taken op zich kan nemen. “In de weekenden gaat hij soms naar zijn ouders en dan neemt hij baby Britt niet eens mee terwijl ik zeker weet dat ze dat onwijs leuk vinden. Ze zijn dol op hun kleindochter. Yorin zegt dat hij het teveel gedoe vindt omdat hij dan van alles moet meezeulen voor de baby. Ik vind dat best een beetje kinderachtig maar ja, ik kan moeilijk van hem verwachten dat hij zijn hele leven omgooit nu hij vader is geworden.”

Kathleen merkt dat haar vrienden en kennissen het er achter haar rug over hebben. “Een goede vriendin vertelde dat gezamenlijke vrienden veel over mij en Yorin roddelen. Dat ze het echt heel dom van me vinden dat ik heb gekozen om de baby te houden terwijl mijn relatie met Yorin niet steady is. Dat vermoeden ze. Klinkklare onzin, Yorin en ik houden onwijs veel van elkaar, ondanks dat we niet elke dag bij elkaar zijn.”

Meer commitment

Maar soms knaagt het. En weet Kathleen niet of hun relatie eeuwigdurend is. “Ik wil zo graag wat meer commitment, het lijkt nu zo vrijblijvend. Alleen ik vrees dat ik Yorin wegjaag als ik hem vraag wat meer interesse te tonen in Britt. Dan sta ik er alleen voor en heb ik niets. Ons bruisende stapleven is gestopt toen Britt kwam. Dat wil zeggen: aan mijn bruisende stapleven is een eind gekomen, niet aan dat van Yorin. Ik weet dat het de consequenties van mijn keuze zijn, maar toch.”

Wat vind jij? Moet Kathleen niet zo zeuren en lekker genieten van haar baby of Yorin er nou voor haar is of niet? Of vind je dat Yorin zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Hij heeft Britt immers erkend en moet nu maar eens volwassen worden.

5 reacties

Fiene -

Je wist van te voren dat hij nog even vrij wilde zijn en geen serieuze relatie wilde. Dan had je wel kunnen verwachten dat hij er nog niet klaar voor is om de volwassen dingen te doen. Dus of je moet het accepteren of je maakt een einde aan de relatie.

Isa -

“ik kan moeilijk van hem verwachten dat hij zijn hele leven omgooit nu hij vader is geworden.”
Lol wat? Natuurlijk wel, dat is ouder zijn! Het gooit je hele leven om. Als je je leven niet om wil gooien, moet je geen ouder worden.

Jan Chajwoen ter ijsberg -

Ik vindt dat je niet moet zeuren eerlijk gezegd, jij hebt zelf de keuze gemaakt om met een tiener naar bed te gaan, dan moet je de gevolgen gewoon accepteren, jij hebt jouw beste tijd gehad, en zijn leven is net begonnen, en dan moet hij maar zijn studies en leven opzij gooien, zodat hij elke dag met jou wakker wordt? Die wel alles op orde heeft omdat je 36 bent? Het beste wat je nu kan doen is van de 2 dagen genieten dat hij bij je is, en van je dochtertje genieten die hij je gegeven heeft, als hij je echt wilt komt hij hij wel terug

Boysmom -

Volgens mij probeert de dame in kwestie vooral zichzelf te overtuigen. Je had een spiraal… dus was voorzichtig. Je maakte een keuze. Hij verandert niet en is nog jong… ik vermoed dat als er een toekomst tussen jullie bestaat dat de manier waarop je werkt de enige manier is .. maar wil je dat ook.. grote kans dat hij er alsnog vandoor gaat. Terwijl je ook naar iemand kunt zoeken die je wel die basis wil geven. Goed gesprek aangaan over hoe jij de dingen idealiter zou zien. Vragen naar eventueel toekomst perspectief en anders zou ik er gewoon zelf voor kiezen het alleen te blijven doen.

Joris -

‘Vier jaar bij elkaar’, ‘kiest niet voor mij’, ‘relatie is best serieus’, ‘hij vindt het lastig zich te binden’, ‘de stap naar een echte relatie stelt hij maar uit’.

Wat een warrig verhaal; hebben ze nu wel of geen relatie samen?

Reageer ook