Jouw advies gevraagd: Mijn man wil niet dat ik zonder anderen met mijn beste vriend afspreek

Karim en ik zijn sinds de middelbare school beste vrienden. We zijn inmiddels allebei getrouwd, hebben kinderen en wonen in een andere stad. Het is ons tot nu toe altijd gelukt om elkaar minstens één keer per maand te zien en hier zijn we heel blij mee. Helaas is mijn man heel erg jaloers en wil hij niet dat ik zonder anderen erbij met Karim afspreek.

Mijn man gelooft niet dat mannen en vrouwen beste vrienden kunnen zijn, zonder dat er seks en/of liefde bij komt kijken. Karim en ik bewijzen al twintig jaar het tegenovergestelde, maar hij laat het maar niet los. Nu zeg ik elke keer maar dat er een vriendin bij is, om hem gerust te stellen, maar het voelt ook niet goed om te liegen. De vrouw van Karim is er heel makkelijk in; zij gunt haar man deze vriendschap.

Ik heb het gevoel te moeten kiezen tussen mijn man en mijn beste vriend. Dit doet mij heel veel pijn, want ik kan zonder allebei niet. Dat mijn man mij niet volledig vertrouwt, doet misschien nog wel het meeste pijn. Ik heb hem nooit bedrogen of hem aanleiding gegeven mij niet te vertrouwen.

Wat kan ik doen?

Groet,
Elles

Wil jij Elles van advies voorzien? Praat dan (op respectvolle wijze) mee in de reacties onder dit artikel. 

 


Reageer ook