fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jenneke: ‘Mijn man zit huilend op de bank omdat hij verliefd is geworden op een ander’

Sinds Janny werkzaam is op de administratie van het loodgietersbedrijf waar Frits ook werkt, staat het leven van Jenneke op z’n kop. Frits is namelijk als een blok voor Janny gevallen. De vlinders gieren door zijn buik en elke dag gaat hij fluitend naar zijn werk. “Maar hij voelt zich ook schuldig. Hij wil mij en onze twee kindjes helemaal niet verlaten. Nu overweegt hij een andere baan te zoeken, maar dat is onverstandig. Sinds de komst van dat mens heb ik regelmatig een huilende man op de bank zitten.”

Jenneke voelt zich verscheurd. Zit in een emotionele achtbaan. “Weet je wat het is, Frits heeft onlangs zijn functioneringsgesprek gehad en kan binnenkort promotie maken. Dat betekent dat hij driehonderd euro in de maand meer gaat verdienen en dat geld kunnen we hartstikke goed gebruiken. Als Frits nu op zoek gaat naar een andere baan, dan is de hoogte van het salaris maar afwachten. Zelf zoek ik liever geen baan, want ik wil thuis bij de kinderen blijven, maar dat wordt lastig als hij die promotie laat lopen en ontslag neemt.”

Pronte borsten

Maar naast het financiële aspect waarmee Jenneke kampt, is het voor haar zelfvertrouwen een enorme deuk dat haar toegewijde echtgenoot verliefd is geworden op een ander. “Ja, je leest daar vaak over, vrouwen die worden ingeruild voor een jonger exemplaar met nog een strak lijf en pronte borsten, maar dat is altijd bij anderen. Nu ben ik misschien zelf wel zo’n vrouw. Dat doet zeer.” Het verdriet van Frits vindt Jenneke ook pijnlijk. Een huilende man op de bank is gewoon niet fijn. “Frits zit er doorheen, trekt de hele situatie niet meer, maar wil mij en onze kindjes niet verlaten omdat hij ooit die eed heeft afgelegd. Tot de dood ons scheidt.” Steeds vaker hebben de twee hoogoplopende ruzies om Janny.

Scheiden is gedoe

Waar Jenneke zich ook zorgen over maakt, is dat Frits misschien alleen om de trouwgelofte zijn vrouw en kroost niet wil verlaten, maar niet omdat hij nou zo veel van haar houdt. Misschien vindt hij het makkelijker te blijven dan het gedoe van een scheiding op zijn hals te halen. “We zijn vijftien jaar samen, hebben altijd een goed huwelijk gehad en twee schatten van kinderen. Dat geef je natuurlijk niet zomaar op voor de eerste de beste administratiedoos. Maar wat nou als hij verliefd op haar blijft? En op den duur met haar verder wil?”

Is het wederzijds?

Jenneke hinkt op twee gedachten. Enerzijds wil ze dat Frits bij het bedrijf blijft waar hij al tien jaar werkt en waar een promotie in het verschiet ligt,  waardoor ze meer financiële armslag krijgen. Anderzijds wil ze dat Frits Janny niet meer ziet. “Maar dat is onmogelijk; elke dag verzamelen Frits en zijn collega’s op kantoor en van daaruit gaan ze werken. Aan het eind van de dag komen ze ook weer samen. Frits heeft veel met Janny te maken, zij boekt de afspraken van de loodgieters in, bestelt materialen.”

De vraag die op haar lippen brandt, maar die ze niet durft te stellen: is Janny ook verliefd op haar Frits? “Als ik dat vraag en hij bevestigt dat, dan word ik helemaal gek. Dan ben ik mijn man vroeg of laat kwijt en kan ik met mijn kinderen op zoek naar een flatje ergens en zal ik een baan moeten zoeken. Dat is zo’n doemscenario, daar heb ik slapeloze nachten van. Maar wat moet ik dan wel doen?”

Wat raad jij Jenneke aan? Frits zijn verliefdheid laten onderzoeken? Of kan ze hem beter de deur uitzetten en een zelf een leuke baan gaan zoeken? Praat mee in de comments onder dit artikel.

22 reacties

Rieneke -

Jullie relatie zit in een sleur. Er gebeurd weinig spannends waardoor dat verliefdheid hormoon niet wordt opgewekt. Tja, dan komt er ineens zo’n vrouw op je werk die alles voor je doet (ookal is het haar werk) en dan waarschijnlijk nog wat opmerkingen maakt waar zijn hart sneller van gaat bonken. Tja, dan gaat zijn lichaam die liefdeshormonen maken en wat denk je wat er dan gebeurd? Thuis is ellende want hij mist haar en wil werken. Hij gaat thuis dan al helemaal niet meer als prettig ervaren en dus alles wat met thuis te maken heeft. Je moet dit doorbreken. Natuurlijk neem de relatietherapie maar je moet er zelf ook voor vechten. Ga als de soddemieter naar een uitzendbureau en neem elk baantje aan. Zo heb je elkaar weer wat te vertellen. Hij gaat naar de leidonggevende en legt de probleem uit. Als hij hem.wilt houden laat hij hem niet weglopen en zoekt die gene een oplossing. Probeer je man weer te verleiden en voor je te winnen.

Joris -

Nog nieuws van het front?

Manon-Peet -

Ik zou zeggen, kies niet voor Janny maar voor Jenneke en de kids. Laat echter Frits z’n verliefdheid wel onderzoeken. Als het echt hele sterke wederzijdse gevoelens zijn, valt dit niet te remmen. Liefde kruipt waar het niet gaan kan… En, Jenneke, denk eens aan hoe deze hele situatie is voor je kinderen? Die zitten er volledig middenin! Kortom, zorg goed voor jezelf en je kids en laat het allemaal maar uitwijzen.

Isa -

Kijk het eerst eens 3 maanden aan. Zwaar? Ja zeker. Mar meestal begint iemand dan de minder leuke kant van een persoon kennen. Mogelijk is janny dan toch ineens niet de geweldigste

Jeanette -

Frits gaat een andere baan zoeken en jij gaat voor die aanvullende € 300 werken. Heb je elkaar ook weer eens wat te vertellen

Joris -

Hoe is dit spannende verhaal afgelopen, Jenneke?

Sabine -

Jenneke voelt zich verscheurd…? Wil alleen maar thuis blijven? Niets bijdragen aan het gezinsgeluk? Is alleen maar bezig met 300 euro meer of minder? Dan ben ik mijn man vroeg of laat kwijt en kan ik met mijn kinderen op zoek naar een flatje ergens en zal ik een baan moeten zoeken? Arme Frits…. dit gaat niet meer goedkomen. Kies ajb voor je eigen geluk. Het zal even lastig worden, zeker ook voor je kinderen, maar je hebt recht op een fijn leven, met iemand waar je heel erg blij van wordt. Daar zullen je kinderen uiteindelijk ook blij mee zijn.

John -

Als je verliefd wordt op een ander dan heeft de relatie al niet goed gezeten en wil je uit de relatie stappen maar meestal is het geen verliefdheid maar geil zijn op een ander en hopen dat je ze of hem een keer in bed krijgt en dan is de spanning er meestal van af en is het ga toch maar terug naar mijn vrouw of man

Joris -

Verschillende mensen zeggen dat een verliefdheid op een ander per definitie einde relatie betekent. Vreemd. Als het goed is houden partners van elkaar. Dat ‘houden van’ is toch niet over bij een eenvoudige verliefdheid? Verliefdheid komt en gaat, houden van blijft.

Joris -

Sinds wanneer komt er een eed kijken bij een huwelijk? Het is een gelofte…

“Als Frits nu op zoek gaat naar een andere baan, dan is de hoogte van het salaris maar afwachten.”
Als Frits nou eens op twee paarden wed en eerst een nieuwe baan zoekt en dan de huidige pas opzegt? Zoals zo’n beetje iedereen doet, overigens. Dan kan de mogelijke promotie gewoon doorgaan en zoekt hij simultaan naar een baan met minimaal datzelfde salaris.

Jenneke heeft zelf geen betaald werk, maar iemand die betaalde arbeid verricht een “administratiedoos” noemen. Hoe sneu.

“Dan ben ik mijn man vroeg of laat kwijt en kan ik met mijn kinderen op zoek naar een flatje ergens en zal ik een baan moeten zoeken.”

Gaat het haar nou om haar man en zijn liefde, of om het behoud van de huidige woning en het gegeven dat ze nu niet hoeft te werken?

Odysseus -

Blijf erover praten. Dat hij gevoel voor een ander heeft, zegt niet dat hij niks meer voor jou voelt. Dat geeft hij duidelijk aan. Hij wil immers bij jou en de kinderen blijven. Dat wil hij niet, als hij niks meer voor je voelt. Erken zijn gevoel en keur het niet af. Gevoel is er en is niet goed of fout. Het is wat hij ermee doet wat ‘fout’ kan zijn.

Het feit dat hij het met je bespreekt, is heel dapper en een goed teken. Hij wil er duidelijk met jou samen uitkomen. Hij denkt zelfs aan rigoureuze oplossingen als een nieuwe baan. Dat zegt iets. Liefde en je gezin is meer waard dan die promotie en het geld dat ermee gemoeid is. Als dat voor jou belangrijker is, zegt dat misschien wel iets over jouw liefde voor hem.

Zelf aan het werk gaan is sowieso wel een goede optie. Dat geeft jou ook meer financiële vrijheden.

Nien -

Als hij verliefd is geworden op een ander, wat zijn zn gevoelens voor jou?
Hij heeft het makkelijk voor zich op het werk de gelukkige verliefde man en thuis de slachtoffer spelen om medelijden te krijgen.
Ga voor jezelf en je kinderen op zoek een baan en vraag een flinke alimentatie hij moet jullie huis uit hij toch alles op zn kop gezet maakt het niet makkelijk voor hem

Sherly -

Sorry hoor! Maar als 1 van de 2 verliefd word op een ander dan is de relatie op dat moment over. Anders word je niet verliefd. Ja je bent alleen en je heb kinderen, maar kinderen die steeds hun ouders zien ruzie maken is ook geen pretje. Dus zet je beste beentje voor en ga voor je eigen geluk en voor je kinderen

Jose -

Hier was het omgedraaid, ik was verliefd geworden op een ander, mijn man had gezegd “ga het uitzoeken wat je daar mee wil” ik heb voor mezelf gekozen, als je verliefd word op een ander dan is de liefde voorbij. Mijn kinderen hadden het eerst moeilijk, maar nu zijn we beste vrienden, allebei met een nieuwe partner.

BV -

Meteen toen ik het las, dacht ik wat vindt je nu belangrijker, vechten voor je man of een hoger salaris. Je hoeft toch niet helemaal afhankelijk te zijn van je partner. Beetje makkelijk dit.

Snoet -

Wat ben jij egoïstisch zeg. Denk je weleens aan de kinderen, die zitten er tussen in. Ik zou werk gaan zoeken en wat is er erg aan om op een flatje te zitten. Jij denkt alleen maar aan jezelf en geld.

Mireille -

Hou de eer aan jezelf. Zoek een baan zodat je ook wat zelfstandig wordt. Ik weet waar je in zit alleen is het bij mij anders gelopen. Hij moet er maar goed overna denken of hij weer helemaal opnieuw wilt beginnen of dat er in jullie relatie iets gaat veranderen zodat het weer goed gaat.

Marcel -

Herkenbare situatie.
Maar als hij verliefd is op een ander dan is de bestaande liefde voorbij.
Loslaten en voor jezelf en de kinderen kiezen.
Ga werken want het gaat niet goed komen.
Sorry maar dat is mijn advies, liefde delen daar ga je aan kapot en de relatie is dat al.

Mary -

Als je zelf nou ook eens gaat werken je zeg gewoon dat wil ik niet nou alle vrouwen helpen mee je ben gewoon egoïstisch en je man een andere baan zoeken dan red je het wel

Joe -

Hij een andere Baan zoeken en jij ook een baan zoeken. Je moet beide iets inleveren om hier aan te werken. Je kan niet van hem verwachten dat hij alleen iets opgeeft en jij niks en maar toekijkt.

Mel -

Laat hem een andere baan zoeken. Uit het oog, uit het hart. Als hij daar blijft en ze besluiten om samen verder te gaan, ben je meer dan die 300 euro van de promotie kwijt.

Ik -

Wordt gewoon polyamoreus!

Reageer ook