Janne’s moeder is woest dat haar dochter gaat scheiden

Tien kilo is ze afgevallen. Van pure ellende. Janne (49) en haar man gaan scheiden en Jannes moeder is daarover woest. “Het vreet aan me. Sowieso dat mijn huwelijk is mislukt, terwijl ik dacht samen oud te worden met Martijn, ik vind het vreselijk voor mijn kinderen en nu neemt mijn moeder het me kwalijk. Ligt allemaal aan mij, wijst ze met haar vinger. Maar zo is het niet. Martijn gaat al jaren vreemd.”

Ze heeft zo lang geprobeerd haar relatie te redden. “Martijn is een flirt. Een vrolijke man, grote bos krullen en altijd een twinkeling in zijn ogen. Als wij samen ergens lopen, kijkt iedereen naar hem. Hij maakt makkelijk contact en veel vrouwen vinden hem aantrekkelijk. Ik ook. Nog steeds.” Sinds een jaar weet Janne dat haar man er al jaren verschillende affaires op na houdt. Ze had geen idee en dacht dat hij alleen maar flirtte. “Niets is minder waar. Als hij voor zijn werk naar het buitenland moest, nam hij een van zijn vriendinnen mee. Daar stelde hij haar dan voor als een collega of stagiaire. Net hoe het uitkwam.”

Innig zoenen
Het was een van de beste vriendinnen van Janne die haar vertelde dat ze Martijn met een andere vrouw had gezien. “Aanvankelijk zocht ik daar niets achter, maar toen Jessie vertelde dat Martijn innig zoende met die vrouw, kreeg ik een hoge hartslag. Dus toch!” Als Martijn ’s avonds thuiskomt werpt ze het hem voor zijn voeten. Uiteraard ontkent hij eerst maar als hij hoort dat Jessie hem heeft betrapt zegt hij dat het eenmalig was. Vanaf die dag houdt Janne hem in de gaten en vindt in zijn computer verschillende mailwisselingen en pikante foto’s.

Woeste moeder
De maat is vol. Janne wil scheiden. Haar twee pubermeiden zijn er stuk van en haar moeder is woest. “Mijn moeder legt de schuld volledig bij mij. Zij vindt dat het mijn schuld is dat mijn huwelijk is mislukt. Ze werpt me voor mijn voeten dat ik nooit fulltime had moeten gaan werken en dat ik meer aandacht moet hebben voor mijn uiterlijk. Ze vindt dat ik me slonzig kleed. ‘Ik snap Martijn wel dat hij er geen zin meer in heeft’ beet ze me toe.” Het lag op het puntje van Jannes tong om de echte reden te vertellen, maar ze doet het niet. “Mijn moeder heeft kanker en niet zo lang meer te leven. Ik wil haar niet met mijn problemen en de affaires van mijn man belasten. Mijn vader ging ook vreemd en dat heeft mijn moeder geaccepteerd. Zij bleef voor de goede vrede en voor mij en mijn broer bij mijn vader. Ik doe dat niet. Ik ben 49, de wereld ligt nog open en ik weet dat het een zware tijd gaat worden, maar ik ga het aan. Ik wil nog wat maken van mijn leven met een man die me trouw is en van me houdt. Dat ik dat zonder mijn de onvoorwaardelijke steun van mijn moeder moet doen, neem ik op de koop toe. Maar onder één dak leven met Martijn is geen optie. Ik walg van hem.”

Wat vind jij? Moet Janne de ware reden van haar scheiding aan haar moeder vertellen, of snap je wel dat ze het verzwijgt? Wat zou jij doen? We zijn benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

 

 

1 reactie

caroline -

ik vindt dat ze t wel moet vertellen haar moeder heeft kanker maar wil nog niet zeggen dat ze zo hoeft te reageren ook al is haar moeder wel bij haar man gebleven misschien heeft ze daar wel spijt van dus komop en vertel t haar en zeg dat t jou keuze is en dat je haar keuze in t verleden ook gerespecteerd heb

Reageer ook