Ans: ‘Het lijkt erop dat mijn man impotent door wielrennen is geworden, maar hij wil er niets van weten’

Van een couch potato naar een fanatieke wielrenner; dat had Ans even niet zien aankomen. “Sinds een jaar is mijn man Hilbert in de ban van wielrennen. Ik zie hem nauwelijks meer.” Dat is tot daar aan toe, erger vindt Ans dat er tussen de lakens niets meer gebeurt. “Ik heb het gevoel dat Hilbert impotent door wielrennen wordt, maar daar wil hij niets van weten.” Ans maakt zich zorgen.

Ans weet niet wat er is gevaren in Hilbert: van een man die alleen maar sport keek vanaf de bank met een zak chips binnen handbereik, heeft ze nu opeens een man die fanatiek fietst. “Een jaar geleden kwam Hilbert naar beneden en zei: ‘Ik heb een racefiets gekocht’. Mijn mond viel open van verbazing. Maar ik vond het ook goed van hem. Hilbert is begin vijftig, kampt met wat overgewicht en ik maak me soms best zorgen om zijn gezondheid.”

Hij is kapot als ‘ie thuiskomt

Al snel ontdekt Ans dat Hilbert is aangestoken door een paar vrienden die ook een fiets hebben gekocht. “Ik denk dat Hilbert niet wilde achterblijven en een beetje is overgehaald.” Minimaal drie keer in de week hijst Hilbert zich in zijn veel te strakke wielrenpak, zet zijn helm op en vertrekt. Vaak is hij de hele dag weg en Ans zit dan alleen. “Soms vind ik dat jammer. We gingen vaak in het weekend samen op pad. Lekker de stad in, beetje winkelen en op een terrasje neerstrijken. Maar daarvoor heeft Hilbert geen tijd meer. Als hij terug komt van fietsen is hij uitgeput en ligt hij de rest van de dag voor pampus op de bank.”

Het blijft stil tussen de lakens

Natuurlijk gunt Ans haar man zijn passie, maar ze maakt zich ook best een beetje zorgen. Sinds Hilbert regelmatig de bossen in fietst met zijn vrienden, blijft het akelig stil tussen de lakens. Aanvankelijk had Ans niets in de gaten. “Als ik zin had om te vrijen en ik in bed lekker tegen Hilbert aan ging liggen en mijn hand in zijn kruis verdween, hield hij het af. Zei dat hij te moe was en niet zo’n zin had. Ik voelde me afgewezen maar wilde er niet gelijk een drama van maken. Maar als je elke keer de kous op de kop krijgt, gaat er wel een lampje branden.”

Lees ook: Tanja’s man vindt wielrennen belangrijker dan zijn gezin

Verdoofd gevoel in z’n zaakje

Tijdens het eten begint Ans voorzichtig over de seks of liever gezegd het gebrek daaraan. “Toen kwam de aap uit de mouw: Hilbert heeft moeite met het krijgen van een erectie en heeft regelmatig een ‘verdoofd’ gevoel in zijn zaakje. Foute boel dus. Hij denkt dat het komt door het fietsen en heeft al een ander zadel geprobeerd maar het helpt nog niet veel.” Ans raadt Hilbert aan om naar de dokter te gaan, maar dat wil hij niet. “Ik ben op internet gaan zoeken en impotentie door het fietsen komt bij veel mannen voor en zorgt voor grote onrust in de relatie. Ook omdat het enige wat er aan te doen is, niet meer fietsen is.”

Daar praat je niet over

Ans begrijpt dat die keuze een heel moeilijke is, maar het vooruitzicht dat ze elke avond naast een man in bed schuift die ‘m niet meer omhoog krijgt vindt ze weinig aantrekkelijk. “Ik heb Hilbert gevraagd of zijn vrienden er ook last van hebben maar dat weet hij niet. Impotentie blijkt bij mannen onder elkaar een taboe te zijn, daar wordt niet over gepraat. Ik vroeg hem hoe hij zelf voor zich zag, maar hij haalde alleen maar zijn schouders op. Het fietsen wil hij niet opgeven en ja, hij mist de intimiteit ook, maar we kunnen toch ook gewoon tegen elkaar aan liggen? Ja, dat kan, maar dat is toch wel anders dan een lekkere stevige vrijpartij.”

Niet seksloos door het leven

Naast impotentie heeft Ans gehoord dat wielrenners een grotere kans hebben om zaadbalkanker te krijgen. “Ik vind het zo naar voor Hilbert, maar ik maak me echt grote zorgen. Ik begrijp ook echt niet waarom hij niet naar de huisarts gaat om het een en ander te overleggen. Hij heeft er toch ook niets aan als hij straks ziek wordt door iets dat hij het liefste doet? En ja, ik snap dat het niet sexy is, maar met een seksloos leven ga ik niet akkoord. Daarvoor ben ik te jong. En impotent door wielrennen zou zo onnodig zijn.”

Impotent door wielrennen

Heb jij ervaring met een fietsende man die last krijgt van zijn ballen, prostaat en/of impotentie? Vind je dat Hilbert zijn probleem serieus moet nemen en er iets aan moet doen? Of moet Ans hem niet zo onder druk zetten? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

5 reacties

Desiree -

Dat artikel verbaast me… Ik heb vorige week voor de tweede keer in korte tijd door een smerige oude wielrenner een oneerbaar voorstel naar mijn hoofd geslingerd gekregen. Dus mijn indruk is dat ze er alleen maar heel erg hitsig van worden, van dat wielrennen. Even voor de duidelijkheid; dit gebeurt gewoon tijdens mijn fietsritje (op een mountainbike) van werk naar huis, dus niets spannends aan… :/

Leonie -

Aan de blauwe pillen dan maar. Het heeft mijn man wel geholpen en ons seksleven gered. Sinds hij ze slikt staat hij weer als vanouds.

Sandra -

Ik heb t zelfde meegemaakt, hij was altijd al fanatiek maar werd wel vaker en langer …
Vaak aangekaard maar werd niet veel meegedaan.
Ik heb een punt achter onze relatie gezet

Cat -

Ik wil geen doomdenker zijn, maar opeens een nieuwe hobby, opeens tegenovergesteld gedrag (van bank naar buiten), midlife, hele dagen weg, met jou geen seks willen en het niet willen oplossen.. is de fiets geen andere vrouw?!

Joris -

Hij kijkt maar even wat ‘ie doet.

Reageer ook