Ik ga zo even genieten van mijn “Oma” vriendin

babyvoetje_h-nieuw.jpg
Je weet dat je in je leven verschillende levensfasen kunt doorlopen, maar soms sta je er even extra bij stil. Dat is ook waardevol, want het is de kunst om van alles wat je tegenkomt zoveel mogelijk te genieten.

Ik was laatst in gesprek met een aantal vrouwen, die iets ouder zijn dan ik. Zij waren al oma. Op zich misschien niet zo bijzonder, want er zijn heel wat oma’s in de wereld. Maar ik heb gemerkt, dat wanneer het vrouwen zijn, die dichtbij mij in hun levensfase staan, ik het toch iets anders ervaar.

Wat me opviel was, dat die vrouwen zo straalden, als ze het over hun kleinkind of kleinkinderen hadden. Dat was prachtig om te zien. Ze waren heel open in het delen van hun geluk. Ik mocht hun plezier en geluk goed invoelen. Zelf ben ik nog geen oma en het staat ook niet direct te gebeuren, maar ik heb wel een vriendin, die oma is. Sinds 7 maanden. Van een prachtige kleindochter. Mijn vriendin heeft tijdens de zwangerschap wel even moeten nadenken over de vraag, of ze een dag per week voor de kleine wilde gaan zorgen. Over dat soort vragen hebben we allemaal heldere gedachten tot het werkelijk zover is.

Het past in het leven van mijn vriendin en het is een prachtige manier om een band met haar kleindochter op te bouwen. Maar ja, als je door een samengesteld gezin meerdere kinderen hebt en dus niet weet, hoe dat met de anderen ooit gaat lopen, dan denk je extra na.
Aan de andere kant, als de band met je schoondochter en zoon zo goed is en je hebt de tijd en de gelegenheid…..

Kortom ze is het gaan doen en ik weet wel dat ze ervan geniet. Maar als ik eerlijk ben, was ik er niet altijd zo mee bezig. Tot dat ik vorige week die andere stralende oma’s trof. Ik heb mijn vriendin op haar oppasdag gebeld en gegokt op het moment van het ochtendslaapje. Ik bleek na 27 jaar nog wel iets van het ritme te weten. Ze was verrast, dat ik daar aan gedacht had. We hebben lekker gepraat en toen haar kleindochter even wakker werd, heeft ze me daarin laten delen.

“Zal ik volgende week even tijd maken om langs te komen?” vroeg ik haar. Jullie begrijpen het al, ik ben vandaag hartelijk welkom. Ik verheug me erop. Ga zo eerst even een aardig speelgoedje en bloemen veroveren, schuif mijn werk naar later op de dag en avond en ga vooral genieten. Genieten van haar geluk en het feit dat ik daarin mag delen. Maar ook genieten van het feit, dat ik door die andere vrouwen bewuster ben geworden van het geluk van mijn vriendin. Zij hebben me meer oog gegeven voor dat mooie gebeuren, waar mijn vriendin nu zo van geniet. Was ik daar toch bijna te makkelijk langs heen geleefd!

Kerensa van der Douw
Lees ook: http://levenvankerensa.blogspot.com


Reageer ook