Damespraatjes Damespraatjes

Huishoudtips, tips voor in de keuken

 

Voeg aan het kookwater van de aardappelen een klontje boter toe, dan zijn ze eerder gaar.
Vind je asperges bitter? Kook dan een geschilde aardappel mee.

Bloemkool
ruik je minder als je er een scheutje citroensap aan het kookvocht toevoegt.

Camembert
en Brie bederven heel snel. Ze mogen niet te warm en niet te koud bewaard worden. Het beste kunt u ze bewaren in de originele verpakking met folie in het groentevak.

Champignons
goed wassen en alleen de onderkant afsnijden. Besprenkelt met citroen verkleuren ze niet meer tijdens het koken of bakken.

Citroen
geeft meer sap als u ze eerst in warm water legt en daarna stevig over het aanrecht rollen. Citroensap verwijdert chloorlucht aan uw handen.
Reken de kooktijd van eieren vanaf het moment dat het water borrelt.  Kook eieren uit de koelkast 1 tot 2 minuten langer dan eieren uit de provisiekast. Kooktijd van eieren: 3-4 min.: zacht, 4-5 min.: halfzacht, 8-10 min.: hard. Kook de eieren niet op een hoog vuur, ze gaan dan eerder stuk en kook ze ook niet langer dan 10 minuten. Anders bestaat de kans dat de dooier blauw/ groen wordt vanwege het ijzergehalte in de dooier. Laat de eieren na het koken ‘schrikken’ oftewel spoel ze direct met koud water af. Daardoor laten ze zich makkelijker pellen. (ja, een ei koken lijkt zo makkelijk!)
Bewaar groente tot de bereiding koel en donker, snijd het zo kort mogelijk voor de bereiding, laat het niet in het water staan en kook het in weinig water.
Te heet gegeten? Eet een klein stukje brood. Drink geen water dat verspreid de “brand”alleen

Honing
kan helpen tegen braakneigingen bij zwangerschap.

Koffieprut
kan helpen tegen luchtjes als ui en knoflook aan je handen, dus wil je dat voorkomen, wrijf je handen ermee in.

Koken zonder deksel
verdrievoudigt het energieverbruik, dus gebruik de deksel.

Soep
te zout? Even koken met witbrood.
Wil je geen traanogen bij het snijden van uien? Snijd de uien onder stromend water.

1 reactie

Composiet Aanrechtblad -

Wat een goede tips!

Reageer ook