Hond krijgt een vriendinnetje incl. kleurplaat deel 3

Kijk daar nou, schreeuwt hond heel hard, en rent als een dolle in het rond.

Poes schrikt en paard stoot van schrik zijn hoofd tegen de staldeur. Waar moeten wij naar kijken vragen poes en paard Daar schreeuwt hond nog harder en wijst met zijn poot naar het pad.

Poes en paard kijken  en zien een kleine hond.

De kleine hond kijkt erg verdrietig en haar oren en staartje hangen zielig omlaag.

Hond rent als een dolle om haar heen, en schreeuwt, wie ben jij? De kleine hond gaat van angst liggen bij zoveel lawaai.

Poes roept boos, schreeuw toch niet zo, kijk toch hoe bang kleine hond is, kun je nou nooit eens wat rustiger doen?

Beteuterd staat hond stil. Paard vraagt, kleine hond waar kom jij vandaan? Dat weet ik niet zegt kleine hond. Mijn moeder is door boze mensen naar het bos gebracht, en daar moest zij blijven, ik zat toen nog in haar buik.

Ik werd geboren onder een dikke boom.. Mamma en ik hebben vele reizen gemaakt. Toen werd mamma ziek, en zijn we weer terug gegaan naar het grote bos.

Daar is mamma dood gegaan.

De kleine hond huilt nu dikke tranen. Poes veegt met haar staartje de traantjes weg . Hond loopt langzaam naar kleine hond en likt voorzichtig de oortjes en het neusje . Paard wordt heel stil en zegt dan tegen kleine hond, je mag hier wel blijven wonen, bij mij in de stal is nog wel een lekker plekje voor jou in het stro.

Kleine hond droogt de tranen weg. Hond snuffelt wat aan kleine hond en vraagt verlegen, ben jij een meisjes hond? Ja, zegt kleine hond, en mijn mamma noemde mij vlekkie, omdat ik zoveel zwarte vlekjes op mijn rug heb. Wat een leuke naam zegt hond. Ik ben een hele stoere jongen en ik heet gewoon Hond, en mijn mensenvriendje is ook een hele stoere jongen en hij heet Tychro. Hij heeft zwarte haren maar heeft geen vlekjes.

Vlekkie vindt hond erg grappig en moet om hem lachen.

Vlekkie vraagt, hond mag ik dan jouw vriendinnetje zijn? Hond begint weer dol in het rond te springen en schreeuwt, ik heb een vriendinnetje.

Poes en paard moeten zo lachen om hond dat zij hun buikjes vasthouden van het lachen

Tychro komt kijken bij zoveel pret.en ziet kleine hond. Paard en poes vertellen Tychro wat er gebeurd is met kleine hond, en dat zij nu bij paard in de stal mag wonen. En ze is nu mijn vriendinnetje schreeuwt hond

Kippetje die naast de stal wormen aan het zoeken was heeft alles gehoord en vindt het een zielig verhaal. Ze komt er ook bij en zegt tegen kleine hond, morgen krijg jij de dikste worm die ik kan vinden.

Blij kijkt vlekkie in het rond, dat zij nu zoveel lieve vriendjes heeft.

Door Margriet Koers de oma van Tychro

kleurplaat_hond.jpg
 
klik op de afbeelding voor een  mooie afbeelding


Reageer ook