Hoe verzin je het? (Her)Ontdek je eigen creativiteit.

hoe_verzin_je_het.jpgVoor me ligt een heel leuk en aantrekkelijk boekje. Het is handzaam vierkant, voelt lekker aan en belooft me iets moois: “Zelf creatieve oplossingen vinden voor elke kwestie”. Dat spreekt me aan. Creativiteit, daar word ik warm van. Toch blijkt vaak weer, dat je door druk of drukte te makkelijk terug grijpt naar dat wat “gewoon” is of naar dat wat men nu eenmaal van je verwacht. Erger nog: wat jij denkt dat een ander van jou verwacht.

Op de lagere school vond ik tekenen en zo erg leuk. Daar waren anderen wel beter in dan ik, maar het gaf me altijd een vrolijk en open gevoel. Tot de 6de klas. De non, die mij toen les gaf, lag mij niet zo. Zij wist ook nog eens alle geloof in mijn creativiteit en muzikaliteit een flinke dreun te geven.

Het leuke van dit boekje is, dat erkend wordt, dat iedereen creatief is. Ieder mens kan dingen op een originele, creatieve manier doen. Door deze erkenning en tips om via verschillende oefeningen je eigen creativiteit te (her)ontdekken, pak je de kans om je leven leuker te maken. Wat je doet, privé of zakelijk, verrast meer mensen. Dat stimuleert hen ook weer in hun creativiteit.

In dit smakelijke boekje krijg je tips om bijvoorbeeld beter een gesprek te voeren, beter te spreken in het openbaar, beter te tekenen en ook beter te feesten en beter leuk …..

Wat dat leuk betreft: Humor is natuurlijk een sterk communicatiemiddel. Jan Vriends geeft bruikbare tips om je humor goed te gebruiken.
Nadat dit boek je creativiteit weer wakker heeft geschud, geeft het aan het einde je 10 tips om creatief te blijven. Heerlijk boekje. Ik ben er zomaar weer meer door gaan tekenen. Gewoon op mijn niveau. Het geeft me ruimte in mijn hoofd en denken. Dat voelt goed.

Rond de term creativiteit hangt een zweem van mystiek. Creatievelingen zijn kunstenaar, schrijver of artiest, of werken voor de televisie of in de reclame. Creatief bent u, of niet. Maar dat beeld klopt niet. Creatief zijn is geen talent. Niet dat creatieven geen specifiek talent hebben in wat ze doen, maar dat talent staat los van hun creativiteit. Het is niet iets wat u leert. Als kind was u van nature creatief, maar gaandeweg leert u het af. Of beter gezegd: u raakt het geloof in uw eigen creativiteit kwijt. Uw creativiteit moet gewoon opnieuw worden geactiveerd! Dit boek laat u uw creatieve potentieel opnieuw ontdekken en stimuleren. Met behulp van deze methode met speelse oefeningen en korte interviews met creatieve mensen, leert u anders te denken en te kijken. En dus zelf creatieve oplossingen te verzinnen.

Jan Vriends (www.janvriends.nl) is vooral bekend als stripmaker en illustrator. Hij schrijft en tekent voor diverse tijdschriften als Tina, Libelle, Zo zit dat en Zone 5300. Jan maakt ook muziek en theater en geeft workshops over creativiteit aan kinderen van 8 tot 80 jaar op scholen en in bedrijven. In denktanks leert hij deelnemers zelf bruikbare en verrassende oplossingen te bedenken. Snel, effectief en met humor.

Dit leuke boekje is een prachtig cadeau voor jezelf of anderen.

Gegevens
Hoe verzin je het?
Zelf creatieve oplossingen vinden voor elke kwestie
Jan Vriends
Scriptum
ISBN: 9789055947300
Verschenen: augustus 2010
Prijs € 14,95
Hardcover

Bestel Hoe verzin je het? bij Bol.Com  

Kerensa van der Douw (lees ook: www.levenvankerensa.blogspot.com en volg www.twitter.com/KerensavdDouw )


Reageer ook