Heel twitterend Nederland valt over het jasje van Waylon

Waylon was gisteravond de grote winnaar van de halve finale van The Voice of Holland. Zijn twee kandidaten, Dennis en Patricia, gingen met glans door naar de finale. Lil Kleine stond met lege handen, want zijn Quido moest het toneel verlaten. 

Gewaagd jasje

Natuurlijk ging het op social media ook daar over. Over het zangtalent van de kandidaten. Maar het ging vooral over het jasje van Waylon. Ik vond het wel een gewaagd jasje. Zelf zou ik het nooit aantrekken. De stof leek me super zwaar en weinig meebewegend. In een snikhete studio met camera’s op me zou ik het in dat jasje geen 5 minuten volhouden. Waylon had er geen enkele moeite mee. Hij verblikte of verbloosde niet. Hij voelde zich goed. Dat zag je zo.

Het plaatje Waylon

Per slot van rekening was hij de koning van de avond. Zijn kandidaten zijn de beste. Hij is de knapste. Geeft de beste jurycommentaren. Kan het beste zingen van iedereen (met Anouk trouwens) en mogelijk is hij ook de beste danser. Dat zelfvertrouwen maakt dat een man als hij zo’n jasje aan kan trekken. En dat maakt dat ik er geen commentaar op wil geven. Het past voor mij in het plaatje van Waylon. Waylon overziet het speelveld, weet wat hij wel en niet kan maken en hij handelt daar naar. Best mooi! Ik ga dan geen commentaar op zijn jasje geven.

Balenciaga jasje van € 1.590

Maar twitterend Nederland dacht daar wel anders over. Zij verfoeiden het jasje, vonden ‘m lelijk, kinderachtig, te uitdagend. De twitteraars ontdekten dat het jasje van Balenciaga 1590 euro moet kosten. „Sorry hoor Waylon, maar is dat niet een beetje duur?” Een andere twitteraar overwoog zelfs van baan te veranderen: „Mijn hemel, ik word ook maar zanger.”

Waylon zal het geweldig vinden

Maar er rolden ook flink wat grappen over de twittertoonbank: „Misschien moet iemand Waylon even vertellen dat je iPhone ook gewoon een notitieblok heeft.” Ook al neem ik het natuurlijk ten alle tijde op voor Waylon, toch houd ik wel van dit soort discussies. Omdat ik denk dat Waylon dit zelf ook heerlijk zal vinden. Natuurlijk wist hij dat dit zou gaan komen. De reacties. Hij heeft zich later op de avond vermoedelijk slap gelachen om alle commotie. Ik vind het mooi. En jij?


Reageer ook