Hartverwarmende video Rotterdamse strooihelden gaat internet over

Wauw, wat een sneeuw! Gisteren hebben wij de hele dag met de kids in de tuin gespeeld en een flinke sleetocht gemaakt. Skipakken aan, wanten aan en gaan! Maar waar de sneeuw vooral voor pret zorgt wanneer je lekker thuis bent, zorgt hij voor veel ellende bij mensen die ergens naartoe moeten. Rijkswaterstaat strooit en schuift zich een ongeluk, maar de wegen blijven moeilijk begaanbaar. De strooimannen en -vrouwen geven gelukkig niet op en werken er hard voor om Nederland weer op de weg te krijgen.

Viral

Ook de medewerkers van de gemeentelijke dienst Stadbeheer Rotterdam zijn druk in de weer om de wegen zo veilig mogelijk te krijgen. En daar hebben ze bijzonder veel plezier in! Mitchel Viljeer deelde een vide waarin je hem en zijn collega’s aan het werk ziet. De hartverwamende video gaat nu viral in Nederland.

Sfeer erin houden

Hart van Nederland sprak met Mitchel. “Het is zo ontiegelijk belangrijk om de sfeer erin te houden op dagen als deze. Vergeet niet, deze mannen werken twaalf uur op en twaalf uur af hè, met deze weersomstandigheden. Ik vind het als teamleider altijd leuk om mensen een lach op het gezicht te geven, het is leuk als dat lukt”, zegt hij.

Lange diensten

Met maar liefst 300 collega’s is Mitchel bezig om de binnenwegen vrij van sneeuw te maken. “Dat doen we met zestig strooiwagens, nu het code rood is. Die jongens waar ik mee werk vinden het zulk leuk werk, die kunnen hier jaren op teren. Ze genieten er echt van. Als hun dienst erop ziet en ze hebben er twaalf uur op zitten, moet je ze echt afremmen. Ze zeggen dan gerust: ‘Zullen we die ene straat nog even meepakken?’ Ik moet dan echt zeggen: ‘Jongens, we moeten gaan slapen”, aldus Mitchell.

Bedankt toppers!

Wat fijn dat we zulke helden hebben hier in Nederland! Alleen zo kan iedereen die écht naar zijn werk toemoet er ook naartoe. Het zijn gekke tijden en daarin hebben we veel helden nodig. Bedankt toppers!


Reageer ook