Happy Habits

happy_habbits.jpg
“Jij bent het beste wat deze wereld in lange tijd is overkomen!”

Met veel plezier en weemoed heb ik Happy Habits bekeken, beleefd en gelezen. Het is een leuk, vrolijk en handzaam boekje vol tips, inspiratie en handige handvatten voor de mensen van onze maatschappij van zo’n 12-17 jaar. Ik weet uit de tijd, dat mijn zoon die leeftijd had, dat hij ook behoefte had aan input om zijn gedachten en ervaringen te richten en te plaatsen. Natuurlijk waren wij, zijn ouders hiervoor beschikbaar. Het feit, dat wij zijn ouders waren, maakten ons eigenlijk ook direct minder geschikt. Op die leeftijd wil je ook zelf je eigen weg ontdekken. Toch is ook op die leeftijd hier en daar een hulp- of inspiratiemiddel wel fijn.

In mijn eigen tijd was er niet zoveel. Wie van jullie heeft nog “Als je een meisje bent” op de boekenplank staan? Bij mij staat het er nog. Maar ja, ik ben van huis uit dan ook historica.

Happy Habits gaat over dingen die beslist belangrijk zijn voor pubers! Een vrolijk en praktisch zelfhulpboek dat jongeren aanspreekt.

In dit boek staan 23 Happy Habits, tips die jongeren helpen om zicht te krijgen op wat echt belangrijk voor hen is.

Het boek is bijzonder vormgegeven en heeft de uitstraling van een magazine; met veel afwisseling tussen tekst, quotes en illustraties. Als de lezer het wil, kan die van dit boek echt zijn of haar eigen boek maken, door hier en daar de invulpagina’s te gebruiken en het zelfportret te maken. In korte, aansprekende teksten komen de 23 tips aan bod: denk in mogelijkheden, volg je hart, beweeg, maak lol, laat los en ontspan, kies en beleef je eigen avontuur.

Wat me het meeste opviel was pagina 46: “Jij bent het beste wat deze wereld in lange tijd is overkomen!” Voor mij wat het een lange ontdekkingstocht om dit echt te voelen. Die tocht begon aan het einde van de Basisschool, toen nog de Lagere School.

Heerlijk om even op je kamer, in je eigen omgeving, zomaar te voldoen aan “Lees eens een boek”. Een boekje, dat je met plezier doorneemt en je de kans geeft je leven eerder vanuit jezelf bewust te pakken. Een boekje met humor en kracht “Wat je ook doet in je leven, zorg dat er altijd voldoende
liefde is.”

Natuurlijk heb ik het boekje ook even gecheckt bij de doelgroep om me heen. Niet alleen ik werd er vrolijk van, zij ook! Dus ouders een leuke verassende cadeautip: Happy Habits!. RINZE TERLUIN schrijft zoals hij is: vol humor en in duidelijke taal. Hij weet waarover hij schrijft door zijn jarenlange ervaring als trainer en coach in zijn eigen praktijk Loslaten BV.

Gegevens
Happy Habits

Feelgood- en inspiratieboek

Rinze Terluin

Puur Boeken

ISBN: 9789020638189

Verschenen: mei 2011

Prijs € 14,95
Paperback
Bestel Happy Habits bij Bol.com

Kerensa van der Douw (lees ook: www.levenvankerensa.blogspot.com )


Reageer ook