Hallo Sandra, veel succes!


Dag Coby, bedankt! door Giselle Ecury

 

Damespraatjes. Een spetterende site en een platvorm voor jonge, nog jongere en niet meer zó jonge vrouwen. Boordevol informatie, mooie columns, boeiende berichten. Leuke advertenties, kortingen en uitnodigingen. Wie verzint zoiets? Wie krijgt zoiets op poten? Daar moet toch wel enorm veel tijd in gaan zitten? En hoe houd je dat bij? Je moet toch heel inventief zijn om telkens weer met andere, nieuwe ideeën voor de dag te komen met als doel de lezer nog meer variatie te bieden. Dit moet een warme persoonlijkheid zijn die zich gemakkelijk laat inspireren. Iemand die daadkrachtig is, dat kan niet anders.  

dp_coby_v.jpg
Juni. Een ’s zomerse dag. Ik heb in Leiden afgesproken met de motor achter Damespraatjes. We hebben gekozen voor de wereldhappen in een leuk restaurantje, waar je ook nog lekker buiten kunt zitten. Mijn licht bezorgde echtgenoot geeft me voor vertrek nog een opbeurende opmerking mee: wat doe je als het helemaal niet klikt tussen jullie? Dan zit je wèl de hele avond met zo iemand aan tafel! Tja. En toch heb ik er vertrouwen in.Toegegeven. Het is best spannend. We kennen elkaar niet. Maar mijn onrust wordt meer veroorzaakt, doordat ik me afvraag of we elkaar wel zullen herkennen. Natuurlijk heb ik de foto gezien op haar site en zij die van mij op de achterkant van mijn boeken. Maar ja: een gezicht kent zoveel facetten, waar de camera er vervolgens slechts één van vastlegt. Als mens ben je eigenlijk een heel snel doorgebladerd fotoalbum bijeen. We weten dat we elkaar niet kunnen mislopen. We hebben elkaars mobiele nummer. Desnoods kan de een de ander nog ter plekke opbellen. Zou hilarische gevolgen kunnen hebben, maar staat minder sympathiek dan wanneer je elkaar toch al van verre ziet en als vanzelf gedag zegt:‘Hé Coby, daar ben je dan! Wat fijn, je hebt het kunnen vinden. Kon je je auto kwijt?’‘Dag Giselle – ja dat lukte prima. Leuk je te ontmoeten, je bent precies zoals ik dacht dat je zou zijn.’ We schudden handen.Grappig. Zo ongeveer ging het werkelijk. We voegden er nog iets aan toe over het voortreffelijke weer, de avondzon waar we ons nog heerlijk in konden koesteren en dat we het blijkbaar verdiend hadden in deze overigens zo koele zomer zonder al te veel zon. We bestelden water, want het was een doordeweekse dag. Werk wacht dan altijd – voor Coby zelfs nog na thuiskomst die avond – en bovendien zouden we elk na het eten nog een autorit voor de boeg hebben. Zou je misschien toch alcohol kiezen om onder de gegeven omstandigheden de tongen wat losser te maken, hier bleek dat onnodig. Kregen wij soms spraakwater? Alle onderwerpen passeerden de revue. In feite praatten we een compleet nieuwe site vol met onderwerpen die vrouwen de moeite waard vinden in het leven. Ernstig, humorvol, met elkaar meelevend en elkaar de spiegel voorhoudend. Hadden we eigenlijk tijd om te eten? Dat moet haast wel. Ik herinner me, dat de wereldhappen wel degelijk werelds waren. Het is zo verschrikkelijk gezellig om op zo’n manier met iemand je avond door te brengen. Iemand die je eigenlijk niet kent. Hoewel…

Misschien deden we dat wèl. We hebben ons al in eerdere stadia goed in de kijker laten nemen. Wanneer je met elkaar zoveel woorden via papier en web deelt, dan weet je bijna zeker dat de ander niet opeens totaal anders in elkaar zal zitten.

Coby Hagebeek? Coby IS Damespraatjes. Dezelfde frisse, mooie lay-out. Spetterend en energiek. Boeiend, informatief. Inspirerend ook. Hartverwarmend en attent. Coby is al die vrouwen inéén: jong, nog jonger en niet meer zo jong, iemand die heel wat praatjes mag hebben. Een daadkrachtige persoonlijkheid. En nu zijn juist die Damespraatjes bijna voorbij. De Damespraatjes zoals je die zo zorgvuldig hebt opgebouwd en verspreid. Die zo helemaal Coby zijn. Met alle respect voor je keuze, want wat heb je een enorme hoeveelheid werk verzet naast een gezinsleven en je gewone baan! Maar lieve Coby: wat was het leuk af en toe met je te mailen naar aanleiding van een al dan niet door mijzelf geschreven column. Ik zal je missen! Heel hartelijk dank voor alle geboden kansen, je tijd en energie. Het ga je meer dan goed! Ze zeggen wel eens dat praatjes geen gaatjes kunnen vullen. Nou, die van ons deden dat juist wèl. Dus ik blijf zeggen: tot mails, tot ziens.  

 

 

Lieve Giselle,

 

Wat een mooi kadootje is dit. In de tekst hierboven weerspiegelt de Giselle waar ik zo’n warm contact mee heb gehad, creatief is en de schrijfster die iedereen kan inspireren. Ik weet zeker dat het tussen jou en de nieuwe eigenaar van Damespraatjes, Sandra Blikslager zal gaan klikken. Sandra en haar team staan te popelen om van deze community site een nog groter succes te gaan maken.

 

You make this world special just by being in it.

 

http://www.damespraatjes.nl/content/view/334/1/

 

Heel veel liefs,

Coby

 


Reageer ook