Giselle Ecury, schrijfster

giselle_portret.jpg

Giselle Marie Ecury werd geboren op Aruba. Toen ze ruim zes was, vertrok het gezin naar Nederland. Na de Middelbare Meisjesschool (MMS) deed ze een HBO te Den Haag. Ze werkte o.a. tien jaar als lerares Gezondheidskunde en Handenarbeid.

In 2005 verscheen haar dichtbundel Terug die tijd, in 2006 haar roman Erfdeel (beide via Uitgeverij Conserve; nu beheerd door Uitgeverij In de Knipscheer te Haarlem).

Eind 2009 verscheen de roman Glas in lood (In de Knipscheer), in 2010 haar dichtbundel Vogelvlucht (In de Knipscheer). Een gedicht van Ecury is opgenomen in de bloemlezing Vaar naar de vuurtoren (In de Knipscheer, 2010) en één in De 100 beste gedichten voor de VSBPoëzieprijs 2012.

Haar derde roman is onlangs verschenen: De rode appel.

Giselle schrijft vanuit Nederland eveneens reportages en interviews voor het Antilliaans Dagblad op de Antillen.

Tevens levert zij columns, gedichten en verhalen voor het online damesblad damespraatjes.nl

Ecury presenteerde met succes haar essay The struggle with Caribbean Roots tijdens The 11th Islands in Between Conference (Universiteit van Puerto Rico) dat werd opgenomen in het verzamelboek Leeward Voices. In Berkeley opende zij aan de University of California met een autobiografisch verhaal The Conference on Colonial en Post-Colonial connections in Dutch Literature. Adriaan van Dis was daar eveneens als literator en keynote speaker aanwezig. Hun verhalen zijn opgenomen in het boek Shifting the Compass: Pluricontinental Connections in Dutch Colonial and Postcolonial Literature, dat in december 2012 verscheen. In juli 2011 trad Ecury twee keer op tijdens het Groninger Festival Dichters in de Prinsentuin en schreef ze een gedicht voor de bundel Oog in oog, waar ook de in 2012 overleden dichter Rutger Kopland een bijdrage voor leverde.

Voor diverse boekuitgaven leverde Giselle korte verhalen aan. Zij deed mee aan het project Mein Deutschland, dein Holland, Mijn Nederland, jouw Duitsland, waarvan t.z.t. nog een boek wordt samengesteld en waarvoor ze tijdens de promotietoer in Münster zal spreken. Haar 4e roman zal zich deels afspelen in Duitsland. Haar grootvader kwam daar vandaan.

Op verzoek schrijft en presenteert zij op maat gemaakte trouwlezingen voor bruidsparen die van hun trouwceremonie iets bijzonders willen maken.

Meer informatie over Giselle Ecury vindt u op www.sfeervoltrouwen.nl.

 

 

 

 


1 reactie

Dabian -

Giselle con ta bai. Mi mester Giselle urgente relaciona cu apertura Boy Ecury brug na Amsterdam. Graag mij bellen 0653194480

Reageer ook