Genieten van mijn muziek op mijn pc

mathilde.jpg
Eigenlijk is het een beetje suf van me. Ik doe van alles en nog wat op mijn pc en ben daar best handig in. Toch kwam ik er op de een of andere manier steeds maar niet aan toe om mijn muziek er eens lekker op te zetten. Daar is sinds kort verandering in gekomen en ik geniet nu nog meer van mijn eigen kantoor.


Het is vreemd, dat er toch altijd weer dingen zijn waar je een soort blinde vlek voor hebt, of waar je nu eenmaal steeds niet aan toe komt. Terwijl het toch vaak dingen zijn, die je eigenlijk wel graag wilt doen. Meestal kom ik daar dan wel aan toe.

Misschien heeft het ook wel te maken met het feit, dat ik 9 jaar terug eens voor mijn moeder een cd over “Het Weer” heb gedownload. Mijn moeder werd 70 en zij volgt altijd heel stipt het weer. Ik had toen net ontdekt, hoe je muziek kon downloaden, dus ik had bedacht dat ik een cd met weerliedjes over het heel jaar ging downloaden voor haar. Ik had er alle seizoenen van het jaar in verwerkt zo van januari tot december.

Nu hadden we 9 jaar terug internet via een soort telefoonlijn. Volgens mij hadden we wel een soort ISDN, of mijn geheugen moet me erg in de steek laten. Als je eens een nummer download, merk je het niet zo dat het lang duurt. Maar toen ik een hele cd vol wilde uitzoeken en downloaden kostte dat wel veel tijd. Ik ben in het totaal 2 hele dagen bezig geweest om de nummers uit te zoeken en te downloaden. Op zich kreeg ik er wel plezier in, maar het duurde wel erg lang.

Daarna heb ik niet vaak meer muziek gedownload. De herinnering aan die uren aan mijn pc zat er zo stevig in, dat het jaren heeft geduurd. Maar laatst had ik het nodig voor een koorrepetitie. Het downloaden was nu zo klaar en ik heb heerlijk kunnen oefenen voor de uitvoering. Ik ben ook erg blij met die eenvoudig te maken afspeellijsten.

Dit betekent nog niet, dat ik nu alsmaar aan het downloaden ben. Nee, ik neem nu eindelijk eerst eens stapeltje voor stapeltje mijn eigen cd’s mee naar mijn pc. En ik heb er veel: cd’s met vrouwen muziek, met jeugdherinneringen, met de vele klassieke muziek die ik her en daar gezongen heb etc. etc. Een voor een rip ik ze nu, luister ze even en maak lekkere bruikbare afspeellijsten voor tijdens mijn werk hier.

Dat is genieten. Nu luister ik Mathilde Santing Carried Away uit 1991. Het soort muziek dat me aan de Tweede Feministische golf doet denken en de leuke avonden in het Vrouwenhuis. 

Aan het begin van de jaren 80 speelde Mathilde veel bij vrouwenbijeenkomsten in Amsterdam.Het zal niet lang duren, of ik geniet, naast de myspaceklanken van mijn zoon en mijn “geripte” cd’s, van nog veel meer muziek op mijn pc. Uiteindelijk biedt muziek mij een heerlijk ontspanning en een gezellige, inspirerende sfeer.

Kerensa van der Douw
Lees ook: http://levenvankerensa.blogspot.com

Reageer ook