Genen geen excuus om dik te blijven

genen-dik-worden.jpg
Hoeveel mensen hoor je niet zeggen dat ze niks aan hun overgewicht kunnen doen omdat het in hun genen zit. Dit is echter een groot misverstand. Dat je het gen voor overgewicht bezit, betekent niet automatisch dat je dik wordt.

In Engeland is onderzoek gedaan naar de erfelijkheid van overgewicht en hoe groot de kans is dat je overgewicht ontwikkelt wanneer dit in je genen zit. Ze hebben tijdens het onderzoek vooral gekeken naar het zogenaamde junkfoodgen, heb je meer trek in vettere en gesuikerde producten. Als gevolg heb je een grotere kans om dik(ker) te worden. Dit heeft natuurlijk niet alleen met erfelijkheid te maken maar ook met de eetgewoonten die je van huis uit mee hebt gekregen.

Nu blijkt dat door veel te sporten je dit zogenaamde gen kan verslaan. Sporten kan niet het gehele effect van dit gen verbreken maar wel met 40% verlagen door regelmatig te bewegen. Dagelijks een stuk wandelen of fietsen heeft al effect, dus je hoeft geen uren in de sportschool door te brengen om tegen je genen te vechten.

Neem het heft in eigen handen, ga lekker sporten en neem het op tegen je genen.

Bron: HNL.be
Met dank aan Valtaf.nl


Reageer ook