Gare du Nord, Love for Lunch

gare_du_nord.jpg
Op 15 mei 2009 verscheen het nieuwe Gare du Nord album Love For Lunch op Blue Note Records. Dit nieuwe en inmiddels vijfde album is de opvolger van het met multi platinum bekroonde Sex ‘n’Jazz (2007) dat met hits als Marvin & Miles en Beautiful Day de brede doorbraak voor de band betekende. Sex ’n Jazz is momenteel met 85 weken het langst genoteerde album in de Nederlandse Album Top 100.

Love For Lunch biedt 12 nieuwe originals geschreven door  Barend Fransen en Ferdi Lancee, oprichters en drijvende krachten achter Gare du Nord.  Daarnaast nam het duo een eigenzinnige bewerking op van het aloude Summertime, die naadloos aansluit bij de typische upbeat jazz-sound van La Gare. Onder de nieuwe tracks bevindt zich Come To The Ball, oorspronkelijk door het duo geschreven voor het 2008 comeback album Hurricane van Grace Jones.  “We wilden een track componeren die zou klinken als de soundtrack voor een James Bond-movie. Ik ben een 007 liefhebber en A View To A Kill uit 1985 met Grace als May Day is één van mijn favorieten. Veel van onze songs zijn gebruikt voor films en documentaires, waardoor de koppeling sound en vision  voor de hand ligt. Toen Dorona Alberti, onze zangeres, de demo voor Grace in zong, bleek ze het perfecte timbre voor de track te hebben. Dus besloten we de song zelf op te nemen; het is de opener van Love For Lunch en zet direct de filmische sfeer die het album kenmerkt neer”, zegt tekstschrijver Barend Fransen.


De van oorsprong Italiaanse zangeres Dorona Alberti speelt tevens een hoofdrol in de song Dish Of The Day, geïnspireerd op het werk en leven van kunstenaar Keith Haring.

Opmerkelijk: Net zoals de vorige – Sex and Jazz – weer in samenwerking met Marlies Dekkers. Niet alleen heeft zij het volledige artwork ontwikkeld, maar is er een voucher ter waarde van €15 te besteden in 1 van haar winkels gesealed in de eerste 10.000 stuks van Love For Lunch.

Tip: win deze CD bij Bookaccino.nl


Reageer ook