Fruit en groente in een capsule


Toen dit concept ruim 15 jaar geleden op mijn pad kwam dacht ik eerst: “O, weer een nieuwe multivitamine?!.” Totdat ik goed op het etiket ging kijken: kersen, broccoli, bietjes, papaya, peterselie… Dit was geen traditioneel supplement, dit was voeding! Dit was fruit en groente in een andere vorm. Ik nam tot dan toe nooit supplementen, maar dit leek anders. Ik was nieuwsgierig, besloot de concentraten te gaan eten, nam ze trouw elke dag.

In het begin leverde dit een paar dagen hoofdpijn op – ontgifting, zoals later bleek- en verder gebeurde er niet veel. Tot een half jaar later. Toen realiseerde ik me ineens: ik heb al een poos geen last meer van mijn spastische darm! Een probleem waar ik inmiddels zo aan gewend was dat ik het normaal was gaan vinden. Ongemerkt was er een significante gezondheidsverbetering mijn lichaam binnen geslopen. De natuur had zijn werk gedaan.

Als tandenpoetsen

Darmklachten zijn inmiddels verleden tijd. Griepjes ken ik niet meer. Was ik vroeger twee keer per jaar stevig verkouden, nu ben ik hooguit een dagje snotterig. Mijn weerstand is goed, ik voel me sterk en energiek. Steeds meer ben ik gaan beseffen wat het voor mijn lichaam betekent om elke dag de voedingsstoffen van 18 soorten – inmiddels 26 nu er ook een bessenconcentraat is – fruit en groente binnen te krijgen. Ik ben me meer dan ooit bewust van wat fruit en groente doet en wat het kwaliteitsverschil is tussen het zongerijpte materiaal, waar de sappen van zijn gemaakt en dat wat er gemiddeld in de supermarkt ligt. Het nemen van de capsules is een gewoonte geworden, als tandenpoetsen. Ik heb ze altijd bij me. Waar ik ook ben, het oranje capsuledoosje zit standaard in mijn handtas. Mijn leefstijl is hierdoor veranderd: ik zorg voor voldoende beweging, ben regelmatig in de natuur te vinden, neem voldoende rust en eet heel anders: geen behoefte meer aan suiker, meer plantaardig – met veel fruit, groente en minder vlees- en als ik zin heb in een tussendoortje dan neem ik een hand walnoten of gedroogd fruit.

Mijn verzekeringspremie

Optimaal genieten van het leven, zo lang ik op deze aardbol ben. Dat is wat ik wil en de concentraten zijn mijn investering, mijn noodzakelijke ondersteuning hierbij. Mijn verzekeringspremie: € 2,50 per dag (zonder bessen € 1,60, de prijs van een liter benzine!), kosten die ik graag maak. Ik weet dat het helpt mijn kwaliteit van leven in stand te houden en het risico op het krijgen van chronische ziekten drastisch beperkt.

Geen snottebellen meer

Ook voor mijn kinderen heeft het concept verschil gemaakt. Had ik de oudste twee met regelmaat van het kinderdagverblijf thuis met vage virusjes en vette snottebellen, opvallend was dat ik de jongste – behalve met de waterpokken- nooit ziek thuis heb gehad. Ik was zwanger van haar toen ik startte met de capsules, naar we nu weten had zij al in mijn buik een heel goede weerstand. Later klaagden de kinderen wel eens: “We hebben nooit eens een dag vrij van school, onze vriendjes, vriendinnetjes veel meer!”. Heel af en toe gunde ik ze dan wel eens een baaldag. In elk geval heeft het mij altijd een gerust gevoel gegeven- en dat doet het nog steeds: no matter het programma van de dag, ze hebben in elk geval hun fruit en groente binnen. Nu de concentraten er inmiddels ook in aantrekkelijke snoepjesvorm zijn wordt het voor kinderen alleen nog maar makkelijker!

Gezondheidsbewustzijn is na verloop van tijd ook bij de volgende generatie ontwikkeld – en dit maakt me wel het meest bevlogen! Mijn zoon bijvoorbeeld studeert in Groningen, woont met acht mannen in een huis. Je kunt je misschien voorstellen hoe daar zoal wordt gegeten. Voor hem is fruit en groente noodzaak, sterker nog zijn lichaam vraagt erom. Hij eet elke dag zijn 2 stuks fruit en zorgt dat ook groente op de agenda staat. Wat het eten van de capsules hem op dit moment extra oplevert? Hij heeft veel minder last van een kater! En een prettige bijkomstigheid voor mij als ouder: zodra zijn potjes leeg zijn komt hij naar huis nieuwe halen. Zo zien we hem ook nog eens!

Mijn partner vitaler dan ooit!

En mijn partner, wat vond hij van dit alles? Toen de potjes in huis kwamen had hij veel vraagtekens. Waarom zou hij? Is dat wel nodig? We aten toch gezond? En wat kostte het eigenlijk? Hij nam de capsules alleen als ik ze hem voor zette. Een situatie, die pas veranderde toen hij met me mee ging naar een congres in Duitsland. Daar zag hij mensen van universitair niveau op het toneel. Hij hoorde professoren praten over de preventieve kracht van fruit en groente. Dat onderzoek met vitamines op zijn best gezegd gemengde resultaten te zien gaf, dat preventie juist draait om de synergie van de duizenden plantenstoffen in hun natuurlijk evenwicht. Hij hoorde voor het eerst van secundaire plantenstoffen, van oxidatieve stress, de relatie met het ontstaan van chronische ziekten. Daar is ‘zijn’ kwartje gevallen. Sindsdien neemt hij de concentraten trouw en zorgt hij ervoor dat de kinderen het binnen krijgen. Ook hij is meer gaan bewegen. Vijftien jaar ouder is zijn lichamelijke conditie beter dan ooit.

Bewezen katalysator

Wat wij met ons gezin weten door het aan den lijve te voelen is in de loop der jaren ook wetenschappelijk bewezen. Vijfiten jaar onafhankelijk onderzoek aan meer dan 20 universiteiten wereldwijd – sinds kort ook een onderzoek in Nederland – toont aan dat de voedingsstoffen worden opgenomen in het bloed, het bloedbeeld doen verbeteren, het immuunsysteem actief ondersteunen en de lichaamscellen beschermen. De onderzoeken staan gepubliceerd in gerenommeerde vaktijdschriften, reden dat steeds meer artsen en therapeuten de concentraten adviseren. Daarnaast loopt een gedragsonderzoek met als opzet – een ouder, die zich committeert de capsules minimaal één jaar te eten krijgt voor een kind de capsules/snoepjes gesponsord van de stichting; tegenprestatie 3x per jaar een vragenlijst invullen. Interimresultaten van 150.000 mensen laten zien dat meer dan de helft van de mensen na een half jaar meer fruit en groente eet, meer water drinkt, minder verzuimt. Na drie jaar is 95% van de mensen zich meer bewust van gezondheid!

Zelf ervaren

Het klinkt misschien wel te mooi om waar te zijn. Dat dacht ik ook, totdat ik me realiseerde dat er maar één manier is om het uit te vinden: zelf ervaren. Mocht je dat overwegen, je zult de potjes niet in de winkel vinden. Het is een bewuste keuze van de producent om de producten rechtstreeks van de fabriek aan klanten thuis te leveren. Ervaringsdeskundigen met een licentie treden op als tussenpersoon. Filosofie hierbij is dat alleen mensen, die zelf bewust gekozen hebben voor een lange termijn investering in hun gezondheid – en weten wat extra fruit en groente in het lichaam kan bewerkstelligen – kunnen andere mensen begeleiden bij hun proces van bewustwording.

Wil je meer weten? Stuur een mail aan [email protected] of kijk op www.natuurlijk-w-eten.nl

Reageer ook