Flavour Point Diet

banaan.jpg
Dr Katz studeerde aan Yale university en is de uitvinder van dit dieet. Vergeet calorieën, vergeet koolhydraten, vergeet diëten, het kan allemaal veel makkelijker. Door een smaakbeperking vliegen de kilo’s eraf. Het menselijk lichaam is zo ingesteld dat je hersenen een seintje krijgen als je vol zit. Maar als je voeding eet met veel verschillende smaken wordt de hypothalamus overgestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat het langer duurt tot we een echt verzadigd gevoel hebben. Ook is het voor de vertering makkelijker als hij van te voren “weet”wat er verteerd moet worden.

Een smaakbeperking is dus de oplossing. Kies voor 1 smaakthema per dag zoals bijvoorbeeld appel of banaan. Het is hierbij niet de bedoeling dat er de hele dag alleen dat product gegeten mag worden maar deze smaak moet wel overheersen. Neem bijvoorbeeld bananen vla, een broodje banaan of gebakken banaan als toetje. Af en toe een chocolade dag mag ook.

De hele dag dingen eten met de zelfde smaak gaat gauw vervelen. Dit is met opzet gedaan omdat je dan minder gaat eten omdat je er toch geen trek meer in hebt. Verschillende smaken mixen op 1 dag is niet toegestaan.

De voeding moet gepaard gaan met minimaal 30 minuten beweging per dag en minimaal 6 glazen water.

Deze theorie is getest op 20 mensen gedurende 12 weken. Gemiddelde vielen zij 7.3 kilo af in deze periode.

De testgroep is erg klein en dus niet zo heel betrouwbaar. Ook het feit dat er per smaak verschillende seintjes naar de hersenen gaan om aan te geven dat je vol zit is niet wetenschappelijk onderbouwd. Omdat je naast dat ene voedingsmiddelen wel gewoon brood, vlees en salade mag eten krijg je wel voldoende vitamines en mineralen binnen.


Bron: theflavourpointdiet.com
Met dank aan Valtaf.nl


Reageer ook