Felle discussie over 9-jarige Summer die naar New-York verhuist voor modellenwerk: “Het gaat om het exploiteren van kinderen”

Elke moeder vindt haar eigen kind geweldig. Zo ben ik er heilig van overtuigd dat mijn dochter Sophia extreem knap is. En zo hoort het ook. Want je eigen kind? Die is de aller beste ūüėČ Hoewel alle ouders denken dat hun kind de mooiste is, is er slechts een handjevol kinderen waarvan de rest van de wereld er precies zo over denkt. E√©n van deze kinderen is de 9-jarige Summer de Snoo, die hard aan de weg timmert als succesvol fashion model en binnenkort voor haar carri√®re naar New-York vertrekt.

Nieuwe Doutzen

Bij RTL Boulevard worden Summer en haar carri√®re uitgebreid besproken. Modeontwerpster Nikkie Plessen vertelt: “mijn dochter wil de nieuwe Freek Vonk worden, Summer wil de nieuwe Doutzen Kroes worden. Ze wil dit echt.” Toch is niet iedereen het met haar eens dat het een goed idee is dat het 9-jarige meisje naar New-York vertrekt om daar te gaan werken.

https://www.youtube.com/watch?v=ADaKgY_OCFg

Exploiteren van kinderen

E√©n van de tegenstanders is Peter R. de Vries, die zich duidelijk uitspreekt tegen de keuze van de ouders van Summer. “Als dit in de voetballerij gebeurt met jonge voetballertjes wordt er gewoon van schande gesproken. En het is niet toegestaan.¬†Het gaat om het exploiteren van kinderen.”

Wetten

Plessen is het hier niet mee eens en benadrukt dat het meisje goed begeleid zal worden en dat er in de Verenigde Staten, net als in Nederland, wetten zijn om te zorgen dat het meisje niet meer doet dan mag.

Wat is jouw mening?

Wat vind jij? Vind je dat Summer beter gewoon in Nederland haar school kan afmaken en zich dan pas moet focussen op haar modellencarrière? Of vind je dat dit iets tussen de ouders en het kind is en dat de rest van de wereld zich er maar beter niet mee kan bemoeien? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit arikel. Vinden we gezellig!


1 reactie

Ello -

In de sportwereld gebeurd het ook, bijv. Shane Kluivert. Je moet het ijzer smeden als het heet is. In het buitenland zijn ook scholen, dus het is niet alleen sport of modellenwerk waar die jonge kindertjes zich mee bezig gaan houden. Ze maken ook gewoon hun school af. Elk gezin maakt eigen keuzes, sommige gezinnen komen in de picture en daar vindt heel nederland dan wat van, de meeste gezinnen hoor of zie je niks van en daar valt dan niet iedereen over. Dus laat ze lekker!

Reageer ook