Damespraatjes Damespraatjes

Famke Louise legt uit waarom ze een goede reden heeft voor #ikdoenietmeermee

Zorgpersoneel is woest op een groepje BN’ers dat via de campagne #ikdoenietmeermee publiekelijk de aanpak van de overheid van het coronavirus in twijfel trekt, Ze vragen zich af hoe dodelijk het virus is en laten weten dat ze zich niet meer aan de coronaregels willen houden. Vooral influencer Famke Louise ligt hierbij onder vuur, zeker ook omdat ze eerder geld van de overheid kreeg om jongeren juist te waarschuwen tegen het coronavirus.

Zo’n beetje heel Nederland sprak schande van haar actie en ook Mara schreef er een artikel over. ’s Avonds bij Jinek kreeg Famke Louise de kans om uit te leggen waarom ze zich nu inzet voor #ikdoenietmeermee.

Geen schijt aan de anderhalvemeterregel

„Ik had superveel respect voor corona in eerste instantie. Corona bestaat, 100 procent”, vertelt ze aan Jinek. „Er is een andere intentie waar ik aandacht voor wil vragen. Het gaat gewoon om de maatschappij. We kunnen allemaal op een tweede golf zitten te wachten. Ondertussen gaan er bedrijven failliet en kunnen mensen hun ding niet meer doen. Veel mensen lijden eronder. Het kabinet houdt daar niet genoeg rekening mee.” Zr gaf eerder in de uitzending wel aan dat ze ’geen schijt’ heeft aan de anderhalvemeterregel, maar “Blijkbaar moet je zo’n hashtag gaan gebruiken om aandacht te krijgen. Ik heb hier nooit iets over gepost, daarom zit ik nu ook hier.”

Blijft toch bij standpunt

De voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, Diederik Gommers, zat ook bij Jinek aan tafel. Hij gaf aan dat hij graag het gesprek met jonge mensen wil aangaan. “Wij bepalen namelijk niet wat het virus doet, het virus bepaalt wat het doet”, Famke Louise gaf aan dat ze best in gesprek wil gaan, maar toch bij haar standpunt blijft. Niet echt een open houding. Ik ben wel heel benieuwd wat alle kritiek die ze nu over zich heen krijgt met haar doet. Zeker nu ook het aantal coronabesmettingen enorm toeneemt en de ziekenhuiscapaciteit enorm onder druk staat.

We blijven het volgen!

 

 


Reageer ook