Damespraatjes Damespraatjes

Estavana brak rug en moest meerdere keren bijna haar sportcarrière vaarwel zeggen

Het leven van een topsporter is zwaar. Om de top de te bereiken moet je heel veel trainen en over een gigantisch doorzettingsvermogen beschikken. Zo nu en dan moet je grenzen doorbreken, nog weer harder trainen en veel pijn lijden.

Het Handbalsprookje

Iemand die heel goed weet hoe ze met pijn moet omgaan is Estavana Polman. Het had niet veel gescheeld of ze had nooit meer kunnen handballen. De 23-jarige vriendin van Rafael van der Vaart brak ooit twee ruggenwervels bij een auto-ongeluk. In de Ziggo documentaire ‘Het Handbalsprookje’ die gisteren werd uitgezonden praat ze openhartig over deze zwarte periode in haar leven.

Lees ook: Sylvie Meis ontmoet nieuwe vriendin van Rafael van der Vaart

Na een half jaar weer in de Eredivisie

Tijdens een vakantie op weg naar Italië een paar jaar geleden belandde het gezin Polman in slecht weer, moest uitwijken en de auto raakte in een slip en sloeg over de kop. Estavana kroop uit de auto en merkte dat ze niet meer op kon staan, er bleken 2 ruggenwervels te zijn gebroken. Het mag een knap staaltje wilskracht genoemd worden dat ze na een half jaar alweer haar comeback in de Eredivisie maakte.

Zelfs hartklachten

Het leven van een topsporter eist wel zijn tol. Estavana is nu 23 jaar, maar ze voelt zich af en toe een vrouw van 50. Ze heeft heel wat blessureleed achter de rug en als je haar over het handbalveld ziet lopen zie je ook dat ze overal is ingetaped en braces draagt. Zo had ze al een keer een schouder uit de kom, haar hamstrings gescheurd, neus gebroken en ook al hartklachten gehad.

Handbalprinses

Het leven van een handbalprinses gaat dus lang niet altijd over rozen. Mooi om de documentaire Het handbalsprookje nog even te bekijken.

Bron: Show.nl


Reageer ook