fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kristel: ‘Onze buren ergeren zich kapot aan de hobby van mijn man’

Of het komt door de midlife crisis weet Kristel niet, maar opeens heeft haar man Theo een heel hippe hobby: sleutelen aan een oldtimer. “Hij heeft een klassieke Amerikaan op de kop getikt en heeft alleen maar oog daarvoor. Zodra het kan, is hij ermee bezig. Vrienden komen langs, blijven hangen, drinken bier en lachen hard. Ik krijg de indruk dat buren ervan balen en vrees voor een fikse burenruzie.”

“Theo was nooit zo’n autosleutelaar, maar sinds een jaartje heeft hij het helemaal ontdekt. Op Youtube kijkt hij naar instructiefilmpjes hoe hij zijn auto kan fixen. Hij heeft ‘m via Marktplaats gekocht en wil het niet toegeven, maar ik vermoed dat hij een behoorlijk wrak heeft gekocht.” Natuurlijk heeft Theo het niet over een wrak, maar over een ‘uitdaging’. Eentje die best een beetje een wissel op het gezin trekt want sinds de Mustang op de oprit staat geparkeerd, is Theo nauwelijks meer binnen. “Ja tijdens het eten. Hij schuift zijn maaltijd naar binnen om zo snel mogelijk naar buiten te gaan.”

Geen seks?

Kristel probeert zich er bij neer te leggen, maar het valt haar zwaar. “Theo was er gewoon altijd. We deden alles samen, keken samen een serietje maar dat wil hij nu ook niet meer. Nu kijkt op alleen nog maar filmpjes die over het opknappen van zijn auto gaan. Als ik hem vraag na het eten even een wandelingetje te maken, wat we heel vaak deden, wil hij dat niet. Ik kan hem zelfs niet meer verleiden om lekker te seksen, hij lijkt wel geobsedeerd door die auto.” Ze had niet kunnen bedenken wat een impact de Mustang in hun leven zou hebben. In het begin vonden de kinderen het nog wel leuk om bij hun vader en de auto rond te hangen, maar daar zijn ze inmiddels ook wel klaar mee.

Morrende buren

Bovendien dient zich iets anders aan: de buren beginnen te morren en te klagen. Onze naaste buurvrouw hield me laatst aan en vroeg wat Theo allemaal aan het doen was. Ik legde haar uit dat het sleutelen aan zijn Ford Mustang zijn nieuwe hobby is. Ze antwoordde dat ze gehoord had dat de buurt er schande over sprak. Dat die garage-achtige taferelen in de straat niet op prijs worden gesteld.” Kristel begrijpt het wel, Theo maakt zich vooral niet druk om wat anderen zeggen en maakt wel eens wat lawaai. “Als hij de motor moet testen bijvoorbeeld. Dan gaat hij ook wel even flink los!” Maar waar de buren volgens de buuf vooral over vallen, zijn de oprit-bijeenkomsten met zijn vrienden.

Kratje bier en sterke verhalen

Want een aantal van Theo’s vrienden komt regelmatig langs om mee te helpen met sleutelen. “Tja, dan wordt er een kratje bier uit de schuur gehaald en komen de sterke verhalen. Ik ben er stiekem blij mee omdat ik zie dat mijn man er door opfleurt. Dat hij het leuk vindt om met zijn vrienden te zijn en eindeloos over auto’s te bomen. Ik wil zijn plezier niet verknallen.” Kristel heeft dan ook niets tegen Theo gezegd over de opmerkingen van de buurvrouw. Ze vreest dat als ze dat doet, dat Theo ontploft en op een burenruzie zit Kristel niet te wachten.

“Kijk, ik begrijp best dat buurvrouw, een zure single mom, niet zit te wachten op overlast. Maar ik heb het idee dat er iets anders achter steekt. Dat ze een hekel aan mannen heeft en helemaal aan men-things. Theo is een heerlijke man om te zien, stoer en knap en de buuf heeft een hekel aan mannen sinds de hare haar verliet.” Misschien wat ver gezocht, maar Kristel denkt dat het de kift is.

Wanneer zeg ik het hem?

“Het punt is dat ik zeker weet dat als ik niets tegen Theo zeg over de klachten uit de buurt, zij hem binnenkort erop aanspreekt. Dan zijn de rapen gaar, want Theo pikt dat niet. Zijn mening steekt hij zeker niet onder stoelen of banken een discussie gaat ‘ie niet uit de weg. Ik  zit daar allemaal niet op te wachten. Ik werk veel vanuit huis, heb het meeste contact met de buren. Ik wil niet dat er over ons wordt gekletst of dat we worden verstoten; we wonen er hartstikke leuk en ik heb gewoon geen zin in gedoe. Ik word hier best heel nerveus van en telkens denk ik ‘nu ga ik het hem zeggen’ maar het komt er steeds niet van. Ik wil geen ruzie en zal er alles aan doen om dat te voorkomen.”

Wat raad jij Kristel aan? Moet ze zich niet zo druk maken over wat anderen zeggen? Of snap jij dat de buurt er niet op zit te wachten dat hun straat het decor van een garage is? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Camille haar 14-jarige zoon krijgt een baby: “Gevoel als ouder gefaald te hebben”

zoon van 14 vader

Wat is de perfecte leeftijd om een kind te krijgen? Persoonlijk geloof ik dat elk persoon op een andere leeftijd klaar is om mama of papa te worden. Zelf was ik 25 jaar, wat naar mijn idee best aan de jonge kant is. Wel kon ik mijn kind alle liefde en stabiliteit geven die zij nodig had. Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik jong moeder ben geworden! Maar wanneer is het té jong? Wij spraken Camille, wiens 14-jarige zoon Max momenteel zijn eerste kind verwacht…. Verder lezen

16 reacties

Ton -

Leven en laten leven. Geven en nemen. Wees aardig voor elkaar.

Dicky Louwman -

Laat die man lekker zijn hobby uit voeren. Heb hier ook zo.n buurman. Laat hem bezig zijn van andere mensen mag je niets meer doen. Ik vind de mensen tegenwoordig ook veel chagrijnig de laatste tijd. Je mag niets meer doen. Hij is lekker bezig met zijn vrienden
En zit niet in een kroeg zich het dronken te worden.

Sil -

Ik zou het wel met je man gaan bespreken… Ik lees uit dit verhaal, dat het verhaal van de buurvrouw die zich irriteert aan het harde stoere praat met bier eigenlijk bijzaak is..
Ik lees dat jij als partner nu achtergesteld voelt omdat de auto in jouw ogen nu een obsessie is. De voor jouw leuke dingen zoals series kijken (vermoed dat dit meer jouw ding was en je man dit voor jou deed) en samen een wandelingetje maken, dat wijst hij nu af. Hij heeft door zijn nieuwe hobby veel minder tijd voor jou en jullie kinderen.

Gebruik de buurvrouw haar klacht als opening om behalve de overlast ook jouw gevoel kenbaar te maken, ook omdat een potje extra sex hem ook niet meer kan afleiden. Spreek een compromis af.
Zoveel uur in de week voor de auto en zijn vrienden en de rest voor jou en jullie kinderen.
Het is net wat iemand al neerzette, straks als de auto af is, kunnen jullie genieten van mooie ritten en bijeenkomsten.

Inimitable -

Wat die eerste persoon zei banden lekprikken vind dit echt een shit opmerking misschien moet die pipo van een Jerry zelf eens goed lek geprikt worden

Jerry -

Gewoon de banden lek prikken

Lu€a$h -

Stel je niet zo fucking aan,🤣

Dirk -

Ik lees net dit verhaal en kan me wel inleven in de ergernis van de buurvrouw. Ik zou het ook niet altijd prettig vinden om zulk soort ‘herrie ‘ naast m’n deur te moeten dulden. Misschien is het verstandig om eens met de buurvrouw te gaan praten en haar duidelijk maken dat het maar tijdelijk is totdat de auto klaar is. Nodig haar desnoods eens uit om te komen kijken hoever de klus al vordert als je man er aan bezig is. Misschien weet hij haar wel enthousiast te maken en wil ze later wel eens een proefritje meerijden

Joost -

Ach,wij hebben 2 harley’s..
En ja we verzamelen hier ook wel eens..
We houden rekening met de buren,maar mijn hobby gaat hoe dan ook gewoon door..

Rodger -

Ik zit dit zo eens te lezen en misschien is zo’n verzamel garage waar meerdere “monteurs” aanwezig zijn omdat Theo al niet te ervaren is.
Scheelt ook weer burenruzies.
In bepaalde buurten word ook niet op prijs gesteld als er oude auto’s half ontmanteld op de oprit staan.

Heleen -

Hey!
Nou, ik gun iedereen zijn hobby maar zou ook vreselijk balen als er vaak gelal en gezuip is in de straat!
Kan hij geen ander plekje vinden om zijn auto neer te zetten waar verder niemand er last van heeft?

Lianne -

Leven en laten leven.
Ik zou mij er niet zo druk om maken. Iedereen doet wel iets wat een ander niet leuk vindt, je kunt toch niet iedereen tevreden stellen en dat moet je ook niet willen.
Fijn toch dat je man een hobby heeft en dat thuis kan doen. Lekker laten sleutelen en met z’n maats om laten gaan. Als die auto straks opgeknapt is, kunnen jullie samen fijn ritjes erin maken.

Socrates -

De buurvrouw heeft waarschijnlijk te weinig sex?

jp -

Goh wat lullig om je buurvrouw zuur te noemen.
Je kent haar duidelijk niet goed genoeg anders maakte je niet zo’n lullige opmerking ik zou maar uitkijken met je man hij zit duidelijk in zijn midlife crisis en als iets een chickmagnet is is het zo’n auto wel.wie weet ben je over een jaar als je lieve sexy man ervandoor is met een 20 jaar jongere versie ook wel alleen en dan ook zuur??

Bennie -

Misschien heeft theo baat bij een plekkie waar hij kan sleutelen. Een garage of schuur in de buurt. En anders is Kristel voor een wijntje uitnodigen als Theo weer bezig is met zijn auto.

Fransje43 -

Wees blij dat je man zo’n leuke hobby heeft. Hij had ook met zijn vriendengroep in de kroeg kunnen gaan hangen. En als die auto motorisch eenmaal in orde is dan heb je alleen nog het onderhoud ervan. Mijn man had voor mij een leuke auto gekocht, maar het is zijn hobby project geworden. Daarnaast heeft hij zelf een Harley en daar moet ook aan gesleuteld worden. Enjoyed alleen aan die van hem, maar ook van enkele vrienden. Heerlijk toch!

Ray -

Kristel moet haar eigen ongenoegen onder ogen zien en niet verleggen naar de buurvrouw. Het eerste deel van haar is tekenend.

Reageer ook