Elle Magazine verspreidt nep celebrity nieuws om een wel heel bijzondere reden…

Al maanden gaan er geruchten dat het huwelijk van reality ster Kim Kardashian West en rapper Kanye West op klappen staat. Kim zou zich groen en geel ergeren aan het opstandige gedrag van haar man en schaamt zich enorm dat hij zich zo openlijk achter president Trump schaart. Of dit echt zo is, weten we natuurlijk niet. Maar tot dusver zijn de twee nog steeds getrouwd en is de scheiding niet officieel bevestigd. Tot gisteren… Of toch niet?

Break-up of the year

Gisteren bracht Elle Magazine (US) een bericht naar buiten waar veel mensen een beetje op zaten te wachten. “Kim Kardashian and Kanye West are splitting up” schreef het modeblad op haar Twitter. Onder de tekst hangt een link, maar die gaat niet naar een nieuwsbericht waarin te lezen valt over het gestrande huwelijk, maar hij leidt naar een website waarop je je kunt registreren als kiezer voor de zogeheten midterm elections.

Aandacht voor een serieuze kwestie

Halverwege het presidentstermijn zijn deze verkiezingen er. Hoewel ze erg belangrijk zijn, zijn er maar weinig mensen die daadwerkelijk naar de stembus gaan. Vooral vrouwen skippen deze verkiezing en daar wil Elle Magazine een stokje voor steken. Door vrouwen door middel van het nep-nieuws naar de pagina te brengen waar ze zich kunnen registreren als kiezer, hopen ze hen te inspireren toch hun stem uit te brengen.

Meer aandacht voor showbizz nieuws dan serieus nieuws

Of het werkt, dat weten we niet. Wel vinden we het een slimme manier! Het is opvallend dat veel vrouwen maar wat graag over de break-up van Kim en Kanye lezen, maar niet zouden doorklikken als het om een verkiezingsbericht gaat. Grappig, dit is ook iets wat wij hier bij de artikelen op Damespraatjes zien. Showbizz nieuws doet het beter dan serieuze onderwerpen!

Ook is niet bekend wat Kim en Kanye van de truc vinden en of ze er bij betrokken waren. Wordt ongetwijfeld vervolgd 😉

Wat vind jij?

Wat vind jij van deze methode? Vind je het slim of vind je het slecht dat Elle Magazine dit soort nep-nieuws verspreidt? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!


Reageer ook