fb
Damespraatjes Damespraatjes

Esmee legt elke maand stiekem 50 euro apart voor botox: “Mijn man weet van niks”

Elke drie á vier maanden laat ik mijn fronsrimpel platspuiten door een kleine hoeveelheid botox. Dit doe ik al een aantal jaar en persoonlijk vind ik het niet nodig om hier een geheim van te maken. Zo schrijf ik hier zo nu en dan een artikel over op Damespraatjes, praat erover met vriendinnen en bespreek het met mijn man. Het taboe op cosmetische ingrepen lijkt steeds kleiner te worden, maar dat betekent niet dat dit taboe er helemaal niet meer is. Zo spraken wij Esmee (40 jaar), die elke maand 50 euro boodschappengeld apart legt om voor haar botox-behandelingen te gebruiken. 

Esmee en Thomas zijn vijf jaar getrouwd en wonen onder de rook van Rotterdam. “We hebben een fijn en behoorlijk traditioneel huwelijk. Thomas werkt fulltime en ik ben thuis met de honden en ons zoontje van drie”, vertelt Esmee. “Ik wist altijd al dat ik wilde stoppen met werken zodra wij kinderen zouden krijgen. Thomas was dit met mij eens en halverwege de zwangerschap van Beau heb ik mijn baan opgezegd.”

Niet alles kopen

Het niet meer werken is best wennen voor Esmee. “Zowel het aan de enorme hoeveelheid vrije tijd als aan het hebben van minder geld. Thomas verdient ruim 3500 euro per maand; een prima inkomen om als gezin van rond te komen. Natuurlijk is het ook weer niet zo’n bedrag waarbij je alles kunt kopen wat je hartje begeert. We letten dan ook best op de kleintjes zodat we ook wat geld opzij kunnen leggen voor een vakantie of dagje uit.”

In mijn nachtkastje

Elke week heeft Esmee 200 euro huishoudgeld. “Dit gebruik ik voor de boodschappen en spulletjes voor Beau. Van deze 200 euro leg ik al maanden iedere week 12,50 euro in de la van mijn nachtkastje. Thomas weet dit niet en dat wil ik graag zo houden. Het geld spaar ik op en gebruik ik elke vier maanden voor een botox-behandeling bij een cosmetische kliniek.”

Voelt niet goed

Esmee wil niet dat Thomas weet dat ze geld opzij legt voor cosmetische behandelingen. “Hier heb ik twee redenen voor… Op de eerste plaats wil ik helemaal niet dat hij weet dat ik niet puur natuur ben. Hij vindt mij prachtig en ergens wil ik gewoon heel graag dat hij denkt dat ik gewoon nog steeds helemaal rimpelvrij ben. Daarnaast durf ik hem eigenlijk niet om het geld te vragen. Hij werkt heel hard en is zelf gestopt met tennissen omdat het te duur werd. Dan voelt het natuurlijk niet goed om hem te vertellen dat ik elke vier maanden voor 200 euro aan botox in mijn gezicht laat spuiten.”

Nooit iets voor mezelf

Diep van binnen weet Esmee dat het helemaal verkeerd is wat ze doet. “Maar ik weet gewoon niet wat een andere oplossing zou kunnen zijn! Wel heb ik me voorgenomen om weer te gaan werken als Beau na de zomervakantie op de basisschool begint. Ik verdien dan weer mijn eigen geld en hoef niet meer de zuurverdiende centen van Thomas in mijn nachtkastje te verstoppen. Aan de andere kant is het ook zo dat ik de afgelopen jaren eigenlijk zelden iets voor mezelf heb gekocht. Al mijn kleding is tweedehands, ik draag goedkope make-up en ben al jaren niet met vriendinnen uiteten geweest. Is die € 12,50 per week die ik aan mezelf uitgeef dan echt zo erg?”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

2 reacties

Joris -

Is die 3500 bruto of netto?

amina -

Lieve Esmee, er is niets verkeerds aan dat je af en toe wat nood hebt aan zelfwaardering. Het is gewoon best jammer dat je dit in het geheim doet. Ik snap ergens dat je er jong en netjes wilt voorkomen maar je loopt zelf rond met schuldgevoelens. Persoonlijk zou ik gewoon eens polsen of hij het ok vind mocht je geld dat over is gebruiken voor je eigen genot. Ik zou daarmee al starten voor je het weet vind je man dit niet erg. Kan je dan met de tijd hem ook vertellen dat je botox gebruikt omdat je daar nood aan had… Eerlijkheid duurt het langst…

Reageer ook