Damespraatjes Damespraatjes

Eigenaresse bruidswinkel is lacherige reacties op plussize pop zat: “Wij vinden haar prachtig!”

Iets meer dan een jaar geleden ging ik samen met mijn moeder en zusjes een trouwjurk uitzoeken. We hadden er allemaal onwijs veel zin in en het is een heerlijke middag geworden. Het kiezen van een trouwjurk is voor veel vrouwen (en hun familie) een heel bijzonder moment. Van het samenkomen van twee families tot het gevoel dat je dochter verder uitvliegt: de jurk staat symbool voor zo veel unieke gebeurtenissen. Juist daarom is het zo belangrijk dat iedereen een jurk kan vinden waarin de bruid zich voor één dag de allermooiste van de wereld voelt. Vanuit dit kader werkt ook Debbie Shelley, eigenaresse van een bruidswinkel in Engeland. Helaas wordt er vaak lacherig gedaan over de plussize pop die in de etalage staat.

Fat-shamen

Debbie is verbaasd en verdrietig wanneer er door voorbijgangers nare opmerkingen worden gemaakt bij paspop ‘Fuschia’. “Vrouwen passeerden met hun kinderen en zeiden: ‘Word nooit zo dik, want dan zal niemand met je willen trouwen.’ Dat was heel kwetsend voor mij”, vertelt Shelley. Omdat de eigenaresse van de winkel de opmerkingen zo zat is, hangt ze een tekst in de etalage: ‘Ben je aan het lachen of ben je aan het fat-shamen? Fuschia heeft gevoelens en wij vinden haar prachtig! Stuur haar alsjeblieft heel veel liefde en lach haar niet uit!”.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door VRT NWS (@vrtnws)

Iedereen vertegenwoordigen

Door het statement in de etalage, zijn de reacties veranderd. “We krijgen zoveel liefde voor onze Fuschia en onze bruiden zeggen altijd hoeveel ze van haar houden. Ze is nu beroemd en voorbijgangers zijn trots om met haar op de foto te mogen”, vertelt Shelley. “Het is makkelijk om kleine mannequins te krijgen. Maar het is niet makkelijk om een pop met een maatje meer te vinden, en de helft van onze bruiden heeft meer dan een maatje XL. Het is belangrijk om iedereen te vertegenwoordigen.”

Wat vind jij van de actie van de bruidswinkel? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 


1 reactie

Angelique -

Ik vind het geweldig eindelijk een winkel waar ook ik naar binnen zou durven, en die ouders van die kinderen weten niet wat echte schoonheid is.
En zijn erg oppervlakkig ik zou niet graag in hun huwelijk zitten alleen uiterlijk telt innerlijk maakt niet uit. Nee geef mij dan maar mijn formaat met mijn karakter . Dankjewel dat jullie mij trots laten zijn op wie ik ben

Reageer ook