Damespraatjes Damespraatjes

Eigenaar gesloopte winkel hoort bij Jinek dat crowdfunding 73.000 euro heeft opgehaald

Hartverscheurende beelden op televisie, social media, in de kranten, op nieuwswebsites en via WhatsApp… Winkels en horecagelegenheden werden hard getroffen in diverse Nederlandse steden. Relschoppers vernielden, plunderden en stichtten in sommige gevallen zelfs brand. Huilend heb ik eergisteren naar het journaal gekeken. Onze ondernemers moesten al zo veel klappen opvangen. Wanneer is het een klap te veel?

Gelukkig zijn er heel veel lieve, leuke en goede mensen op de wereld. Dat bleek gisteren bijvoorbeeld al uit groepen voetbalsupporters die ‘hun’ stad tegen relschoppers wilden beschermen. Massaal boden zij hun hulp aan de politie aan. Het leverde prachtige beelden op! Maar ook acties waarbij burgers komen helpen met opruimen en opbouwen zijn hartverwarmend. Aan iedereen die zo veel positiviteit en liefde geeft in deze tijd: jij bent een goed mens!

Alles kapot

Ook de winkel van Maaike Neuféglise uit Den Bosch werd tijdens de rellen compleet vernield. Ze was gisteravond te gast bij Jinek om te praten over wat er is gebeurd. “Ze hebben alles kapotgemaakt. Dit is geen inbraak geweest om spullen weg te halen. Dit is regelrechte terreur. Alles wat je hebt opgebouwd, in ons winkeltje, is kapot en stuk”, vertelt Maaike bij Eva Jinek aan tafel. “Ze hebben zelfs brand gesticht.”

Crowdfunding

De beelden van de verwoestte winkel van Maaike gingen heel Nederland door. En daar rolde iets moois uit: GeenStijl startte een crowdfunding-actie om geld in te zamelen voor de vernielde winkel van Maaike. “Ik weet niet of je het weet, maar de laatste stand is dat ze inmiddels 73.000 euro hebben opgehaald”, vraagt Eva aan Maaike. De winkeleigenaar is duidelijk aangeslagen. “Ik had me voorgenomen om heel sterk te zijn hier aan tafel, maar ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen”, zegt ze. Inmiddels staat de teller al op 100.000 euro!

Praat mee

Wauw, wat mooi hoe zo veel mensen te hulp schieten! Ik hoop écht dat de bizarre en totaal nutteloze rellen zo snel mogelijk ophouden. Wat vind jij van de huidige situatie? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.


Reageer ook