Een vrouw van glas: een verhaal dat je steeds meer meeneemt

Zojuist heb ik een heerlijk boek uitgelezen. Ik heb er enorm van genoten. Wat ik het boeiendste aan dit boek vond, was de toenemende trek om verder te willen lezen. Vanaf het begin voelde ik me betrokken bij de hoofdpersoon Lucy Jarrett. Door de vertelwijze en de verrassende wendingen en verdiepingen groeide dat door tijdens het verhaal. Ik bleef me verbazen over de belevenissen en verdiepingen in het verhaal.

Het is niet moeilijk om je te verplaatsen in de keuzes waar Lucy voorstaat. Aan de ene kant zijn  deze keuzes herkenbaar en aan de  andere kant blijven de situaties en ontwikkelingen je meenemen en verrassen. De ontdekkingen die ze doet, de natuur en de kunst, de menselijke verbanden en geheimen, de levensvragen… Dit alles maakt Een vrouw van glas tot een heerlijk boek, dat je van begin tot eind meeneemt.

De Amerikaanse Lucy Jarrett staat op een kruispunt in haar leven en besluit een tijdje terug te gaan naar haar geboortedorp. Eenmaal in het ouderlijk huis dringt de gedachte aan de raadselachtige dood van haar vader zich aan haar op. Ze voelt zich schuldig omdat ze hem alleen gelaten heeft op de avond waarop hij verdronk en vraagt zich af waarom hij eigenlijk ruzie had met zijn broer. Bij toeval ontdekt ze een verzameling spullen die haar familiegeschiedenis in een heel ander licht plaatsen. Als ook oude gevoelens voor haar jeugdliefde – een glasblazer – opflakkeren weet ze: het is tijd om schoon schip te maken. Een meeslepende roman waarin heden en verleden prachtig in elkaar overvloeien.

Het verhaal is fictief waarin de auteur autobiografische elementen heeft ingebracht.

Kim Edwards (1958) debuteerde in 1997 met de publicatie van een alom bejubelde verhalenbundel waarvoor ze zowel de Whiting Writer’s Award als de Nelson Algren Award ontving. Ze brak als schrijfster door met de roman Gebroken licht (The memorykeeper’s daughter): nummer 1 op de New York Times bestsellerlist en winnaar van The British Book Awards 2008 in de categorie Popular Fiction. Gebroken licht is eveneens een boek over geheimen en familierelaties. Kim Edwards doceert schrijfvakken aan de universiteit van Kentucky.

Een vrouw van glas is een prachtig boek, dat geschreven is om gelezen te worden. Je hebt het gevoel, dat je er echt  bij bent. Het is dan ook zeer geschikt als cadeau voor jezelf of voor een goede vriendin.

 Gegevens

Een vrouw van glas

Kim Edwards

Vertaald door Wim Scherpenisse en Mieke Trouw

Arbeiderspers

ISBN: 9789029575119

Verschenen: maart 2011

Prijs € 19,95 Paperback

Prijs € 15,95 Digitaal boek

Bestel Een vrouw van glas bij Bol.com  als boek of als digitaal boek

Kerensa van der Douw (lees ook: www.levenvankerensa.blogspot.com en volg www.twitter.com/KerensavdDouw)

 


Reageer ook