Een nieuwe baas en een uitdagende lelie,

lelies.jpg
Vanochtend zat ik aan het ontbijt met plezier naar onze mooi bloeiende lelies te kijken. De laatste tijd koop ik meestal een bos rode rozen, maar dat word ik dan ook weer eens zat. Ik houd wel van wat verandering. Dus toen ik laatst bij de bloemenman stond, keek ik naar een andere bloem. Het werden deze keer lelies. Ze zaten nog erg in de knop, maar staan nu heerlijk te bloeien. Terwijl ik vanochtend naar ze keek, schoot ik in de lach. Mijn vriend vroeg zich al af, wat er dan toch zo leuk was in onze kamer. En ik vertelde hem het kennismakingsverhaal met een directeur, dat door die lelies weer bovenkwam.

Een aantal jaren geleden had ik een nieuwe functie en ik zou ’s middags een uur verder kennismaken met de directeur van het bedrijf, waar ik was gaan werken. Je begrijpt het al. Daar kleed je je op. Dat levert je een ochtend, waarop je even niet weet wat je nu weer aan zou trekken. Helemaal omdat we aan het einde van de dag buiten een BBQ hadden met het hele bedrijf. Voor iedereen betekent dat lang staan, maar voor mij betekent dat ook de spagaat tussen er leuk uitzien met een hakje en zo en ook de hele tijd vrolijk kunnen staan. Toen ik de juiste kledingcombinatie gevonden en aangetrokken had, gaf ik de planten nog even water en ik ging naar kantoor.

Het was een warme dag en de airco had weleens beter gewerkt. Ik deed mijn jasje maar uit, want ik wilde natuurlijk voor alles fris en kwiek naar die kennismaking toe. Terwijl ik mijn jasje uit trok, schrok ik van wat ik zag. Er zat een gele vlek op mijn witte bloesje. Dat was me nog niet eerder opgevallen, maar ik vroeg me ook af, hoe dat toch zo kwam. Ondertussen probeerde ik het geel van het witte bloesje af te krijgen. Maar dat werd geen succes. Inmiddels had ik wel door, hoe ik aan die vlek gekomen was. Er stond thuis nog een prachtige bos bloemen van het bedrijf waar ik die week daarvoor afscheid had genomen. Daar zaten lelies in. En lelies bevatten nog al wat stuifmeel. Daar had ik tijdens het bloemen water geven die ochtend denk ik tegen aan gestoten. Dom, maar het was niet anders.

Dat bedrijf waar ik was gaan werken stond in een niet al te grote plaats. Ik had her en der in het bedrijf al navraag gedaan, maar het leek nog niet zo eenvoudig om in die plaats een ander bloesje te kopen. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar als ik een dergelijke vlek ontdekt heb, voel ik me hoogst ongemakkelijk en dat is niet handig voor een gesprek met een directeur. Dus ik ben gaan googlen en zoeken naar een winkel. Gelukkig was er een leuke tweede hands (!) winkel, waar de verkoopster mijn probleem begreep en dit ook snel en goedkoop voor me oploste. Zo was ik op tijd en ontspannen op mijn gesprek en kon ik ook nog genieten van de BBQ.

Motto: geniet van de lelie, maar kijk uit voor het stuifmeel
Kerensa van der Douw
Lees ook: http://levenvankerensa.blogspot.com


Reageer ook