Een heerlijke kerst met je (klein)kind

nijntje_kerstmis.jpg
Er is niets heerlijkers dan lekker voorlezen voor je kind(eren) en kleinkind(eren) in deze tijd van het jaar. Het is ook een mooi moment om hen iets op hun niveau mee te geven van de Kerstgedachte. Al jaren terug heeft Dick Bruna hiervoor een prachtig boekje met het klassieke Kerstverhaal voor kinderen gemaakt: Kerstmis.

Mijn zoon is inmiddels ruim 25 jaar en vanaf dat hij 2 jaar was, hebben we dit boekje op vele Kerstdagen er bij gepakt. Zelf vond ik het belangrijk om hem mee te geven waar dit feest, dat we steeds uitbundiger vieren in dit land, vandaan komt. Dat een versierde boom succes heeft in deze donkere dagen, spreekt voor zich, maar er is meer met Kerstmis. Vanuit mijn R.K. achtergrond heb ik dat ruim meegekregen. Hoewel ik dit geloof niet meer praktiseer, vind en vond ik het wel belangrijk, dat mijn zoon ook deze Kerst achtergrond kende.

Dan sta je als ouder best voor een opdracht, want hoe vertel je dat een jong kind? Nu kent de uitgave, die ik zelf in 1985 heb aangeschaft, al een eerste druk in 1963. Daardoor heb ik zelf als Kabouter dit verhaal al in de jaren zestig voorgelezen op het toneel voor de Katholieke Bond van Huisvrouwen (heette dat toen zo?), terwijl de andere Kabouters het verhaal uitbeeldden en wij samen vele kerstliedjes zongen.

Niet alleen het Kerstverhaal gaat dus van generatie op generatie. Ook dit mooie boekje van Dick Bruna gaat blijkbaar meerdere generaties mee.

Dit boekje, Kerstmis, is in een handig Oblong formaat uitgegeven. Steeds staat links de heldere en uitvoerige tekst en rechts een prachtige Dick Bruna tekening. Kerstmis begin met de herders in de donkere nacht, die een engel zagen. Er volgden nog meer engelen en zij vertelden de herders, dat zij met een boodschap van God kwamen. “In Bethlehem is een kindje geboren, dat Jezus heet en dat alle mensen gelukkig zal maken.” De herders gingen op aanwijzing van de engelen op weg naar het kindje. Zij vonden Maria, Jozef en Jezus in een stal. Ook drie wijze koningen waren op hun kamelen onderweg gegaan naar deze stal. Zij hadden aan de sterren gezien, dat er een heel bijzonder kind geboren moest zijn.

Dit heerlijk Kerstboek is een echte aanrader voor een Kerst met kinderen. Het geeft sfeervolle momenten samen, terwijl uw (klein)kind tegelijk wat meekrijgt.

Kerstmis

Dick Bruna

Met illustraties

Mercis Publishing B.V.

ISBN 9789073991910

Verschenen: eerste editie augustus 1995

Prijs: € 10,95

Hardcover
 
Bestel dit boek bij Bol.com

Kerensa van der Douw (lees ook: www.levenvankerensa.blogspot.com )


Reageer ook