Een heerlijk trots moedergevoel

moederdag_column_kerensa.jpg
Binnen een week heb ik mij twee keer zo een trotse moeder gevoeld, daar kan geen cadeautje op Moederdag tegenop. Door hoe het leven liep, heb ik één keer mogen baren. Dat is alweer bijna 27 jaar terug. Nu had ik wel het enorme geluk, dat ik heel makkelijk zwanger werd. Ook kan ik met veel plezier terug denken aan mijn zwangerschap en was mijn, iets te vroege, bevalling, feitelijk een eenvoudig zondagochtend klusje.

Ik ben getrakteerd op een gezonde knul, die kan spelen, genieten, sporten, leven en leren. In groep 7 ontdekte hij de muziek. Op een middag in november kwam hij stralend uit school. Zijn meester had Brown Sugar van The Stones op zijn gitaar gespeeld en erbij gezongen. Dàt wilde hij ook. Nou hadden we nog ergens een oude ¾ gitaar, die we konden opknappen. Doordat we allebei wel wat gitaar gespeeld hadden, waren er ook songbooks en akkoordenboekjes in huis. Echt, we hadden er geen kind meer aan. Een buurman wist er ook nog wat van, want het moest wel elektrisch gaan worden. Uren en uren is er naast de tennis en het buitenspelen geoefend, geoefend en geoefend. Helemaal op eigen kracht en na een goed kerstrapport in het eerste jaar van de eerste klas middelbare school is hij met zijn 12 jaar op les gegaan.

Uiteindelijk resulteerde dat toch in het stoppen aan de UvA en het gaan volgen een opleiding aan de HKU. Daar was hij nog niet aangenomen, of wij besloten te scheiden en een half jaar later bleek hij zelf met een tumor in zijn been te stoeien. Dit heeft hem 5 jaar bezig gehouden en sinds 2 jaar is hij weer in de opbouw. De opleiding werd niet helemaal afgemaakt en werden er andere wegen gekozen. Maar de muziek bleef.

Als moeder is weet je hoe mooi het is, dat je jong zijn eigen weg kiest, maar ook hoe lastig het soms is om dan je brood te verdienen. Ook hierin is hij flink in de opbouw.

Naast zijn marketingwerk, dat hij met veel passie doet, bouwt hij zijn eigen bedrijf uit. Dat doet hij stapje voor stapje. Steeds weer verder bouwend aan zijn ervaring. Naast zijn 2 bands heeft hij heel regelmatig werk als geluidsman van bands of “festivals” en ook steeds vaker op prachtige culturele bijeenkomsten. Ook is hij soms mede organisator van dit soort bijeenkomsten.

Op Koninginnedag leverde hij een mooi geluid voor een Funkband in Amsterdam en vandaag, op Bevrijdingsdag, was hij een van de organisatie-motoren achter een soort Oerol-Bevrijdingsfeest. Langs 5 verschillende plaatsen trokken ze met muziek, gedichten, pannenkoeken, ijsjes, koffie, bier, schmink, Rock `n roll en veel plezier. Het liep gesmeerd. Deze moeder was erg trots op haar jong, dat, zoals velen, op zijn geheel eigen wijze zijn weg vindt.

Ik denk dat ik niet de enige moeder ben, die van zulke momenten enorm geniet. Het is gelukkig vaker in het jaar Moederdag.

Kerensa van der Douw
Lees ook: http://levenvankerensa.blogspot.com


Reageer ook