Drie flower ladies bij Galerie Arps & Co

drieflowerladies.jpg
Arps & Co in Amsterdam wil een grote variëteit aan kunst aanbieden aan een zo groot mogelijk publiek. De galerie heeft veel kwaliteit in huis. Bijzondere fotografen als Robert Rizzo, Fernando Nocco, Els Botman, Franco Fontana, Kees Tabak en Justin Jin en beeldende kunstenaars als Molly Ackerman, Ele De Artagnan, Kyu Hyung Lee, Mariska Meijers en Peter Klashorst. Daarnaast zijn er van tijd tot tijd internationale kinderprojecten, zoals in 2007 het Capoeira Project. Zie www.arpsgallery.com. 

Ella Arps: "In ons programma staat het behoud en de verbetering van artistieke prestaties voorop. Onze voorkeur gaat uit naar uitingen waarbij culturen aan elkaar raken en elkaar beïnvloeden. Daarom focussen we op internationale en interdisciplinaire projecten. De galerie presenteert hedendaagse kunst vanaf de jaren ’60. We zijn geïnteresseerd in de uitwisseling van ideeën en het verbreden van perspectieven. Onze blik reikt ook naar de toppen van het artistieke establishment. Recentelijk hebben het Museum of Modern Art in New York en de Andy Warhol Stichting door ons voorgedragen kunstwerken in hun collectie opgenomen." Arps was jarenlang theaterproducent met een uitgebreide internationale ervaring in de kunstenwereld.

3 Flower Ladies

Op dit moment gaat de aandacht van Galerie Arps uit naar de drie Flower Ladies, Luisella Guerra, Elizabeth Kleinveld en Mariska Meijers. Aan de bloemenfoto’s van Elizabeth Kleinveld heeft damespraatjes recent aandacht besteed. Gemeenschappelijk hebben de dames dat ze autodidact zijn en naast hun kunst ook een druk maatschappelijk en zakelijk leven hebben. Ze gebruiken bloemen als metafoor van de pure kunst waarin ook een politiek commentaar zit verwerkt. De expositie is van 12 december 2009 t/m 16 januari 2010 te zien op de Prinsengracht 438 in Amsterdam. Open: van 6 tot 11 uur ’s avonds en op afspraak.

Samen met haar echtgenoot bouwde Luisella Traversi Guerra aan de Robur Groep, een intrenationale onderneming in milieuvriendelijke verwarmingssystemen, waar Traversi HR-manager werd. De multi-national onderscheidt zich door een zeer innovatief management, zowel op het gebied van productontwikkeling als personeelsbeleid. Traversie begon een ontwikkelingsmethodiek waar ze erg bekend door is geworden. Niet het werk, maar de werknemer staat centraal. Sinds een aantal jaren kan ze zich meer toeleggen op haar artistieke kanten; ze schildert, schrijft gedichten en romans. Traversi had diverse solo-exposities in Tokio, waar zij grote bekendheid geniet, de Verenigde Staten, Zwitserland en nu in Amsterdam. Travesi schildert bloemen (acryl op doek). Zij ziet ze als de metafoor van vrouwelijkheid en vruchtbaarheid.

mariskameijer.jpg
Mariska Meijers verruilde een aantal jaren geleden haar 15-jarige loopbaan in de bankwereld voor haar creatieve droom. Ze begon aan haar nieuw gekozen pad zonder enige formele kunstopleiding met een solo-expositie in Singapore in oktober 2005. Sindsdien heeft ze veel exposities op haar naam staan. Meijer schildert zonder regels. Puur werken op gevoel is haar motto. Precisie streeft ze niet na, meer een indruk. Ze maakt – met olie op doek – voornamelijk stillevens en interieurs, waarbij de nadruk ligt op kleur en patroon. Azië heeft een zichtbare invloed op haar werk. Momenteel legt ze zich toe op een designlijn waarin de op zijde gedrukte schilderijen een nieuwe betekenis krijgen.  

Lange traditie

Ella Arps heeft het kunstvak en de kunstbemiddeling helemaal in haar vingers. Bijna niemand in de kunstwereld kan tippen aan haar netwerk. Ze heeft het van geen vreemde. Haar grootvader was begin van de vorige eeuw in Den Haag al in de kunst actief. "Mijn grootvader Willem Arps startte samen met zijn zus Jet Arps in 1902 een Kunstgalerie annex drukkerij. Vandaar de naam Arps &Co. Dat was in de Nobelstraat 4 in Den Haag. Zij waren hofleverancier. De grote opening van hun zaak vond plaats op 9 november 1902." Exact 100 jaar later plaatste zijn kleindochter Ella Arps de galerie in cyberspace met de toevoeging Fine Arts sinds 1902. Ze begon met haar eigen kunstcollectie op internet te plaatsen, maar gaandeweg groeiden nieuwe relaties en inspiraties in de huidige sector. Met veel flair zet zij tot op de dag van vandaag het door hem begonnen werk voort.

Zie voorts: www.arpsgallery.com

Tot 16 januari zijn de werken van Elizabeth Kleinveld, Mariska Meijers en Luisella Guerra te bekijken in Galerie Arps

Prinsengracht 438
hoek Leidsestraat, onderin het Dikker & Thijs Fenice Hotel

Walter van Teeffelen
www.avantiproductions.nl

Afbeelding 1: Luisella Guerra: Star in October, acryl op canvas;
Afbeelding 2: Mariska Meijer: Mr. Smith’s Blossom, olie op doek;
 

 

    


Reageer ook