Dompel je onder in heerlijke relatieperikelen

zwaarbeproefd.jpg
Het was alweer even geleden, dat ik de top 5 van de toenmalige chicklits had gekocht. Daarvoor had ik er nog nooit een gelezen, maar na die vijf wist ik dat ik een regelmatige chicklit lezeres was geworden. Op de komst van Zwaar beproefd! had ik me dan ook al een tijdje verheugd. Al lezend kwam ik erachter, dat dit terecht was.

Het is soms heerlijk om een boek te lezen, waarbij je het gevoel hebt, dat je een kijkje krijgt in het leven van iemand, die bijvoorbeeld je buurmeisje zou kunnen zijn. Gewoon een mens van vlees en bloed, die in haar leven voor diverse dilemma’s staat. Het is lekker om daarin te kruipen en je een te maken met die persoon.

In het begin van Zwaar beproefd! heb ik me weleens zitten storen aan Isa, de hoofdpersoon. Hoe kon iemand met zo’n opleiding nu zulk gedrag vertonen. Dat is dus super knap van Chantal van Gastel, de auteur. Ze had me zo in dit boek getrokken, dat zelfs in het begin al emoties, als die oprechte ergernis, bij me opkwamen. Het boek leest lekker en je wilt ook door. Het raakt je natuurlijk, als je gevoelig bent voor romantiek. Nou, dat ben ik heb ik gemerkt. Toen ik het boek uit had, voelde ik me net zo heerlijk als wanneer ik naar zo’n tranen te voorschijn toverende film had gekeken. Lekker ontspannen bijgekomen dus.

Zwaar beproefd! gaat over een “vers” stel Isa en Ruben, die gaan samenwonen. Heel gelukkig gaan ze van start. Echt relaxed is Isa er nog niet onder. Ze zorgt steeds dat ze gepoetst en al aanwezig is als Ruben ‘s morgens zijn ogen open doet. Isa is gewoon nog erg onder de indruk, dat die mooie man nu bij haar hoort.

Maar het leven kent altijd vele uitdagingen. Ruben krijgt weer zakelijk contact met zijn knappe ex-vriendin en bij Isa gaat de baas met pensioen en komt zijn aantrekkelijke zoon Hugo in de dierenartspraktijk werken. Isa en Ruben krijgen het ook nog eens heel druk op hun werk, zodat ze elkaar vooral moe ’s avonds op de bank weer tegenkomen. Ondertussen vragen ze zich af, hoe die ander reageert op die charmante collega?

Het verhaal is helemaal uit deze tijd en heerlijk om verder te lezen.

Chantal van Gastel is schrijfster en daarnaast werkt ze op een accountantskantoor. Ze debuteerde in 2008 met Zwaar verliefd! Nadat ze eerder al een korte verhalen wedstrijd in Yes magazine gewonnen had. Tegenwoordig maakt ze wat meer tijd vrij om te schrijven, waardoor we nu in 2009 al kunnen genieten van de opvolger van Zwaar verliefd!

Dat ik niet de enige enthousiaste lezeres ben, blijkt wel uit de vele recensies op www.bol.com en op www.ckicklit.nl terwijl het boek pas vorige maand uitkwam.

Heb je dus zin om lekker te lezen bij een kop thee, een glas wijn of straks in het zonnetje: Zwaar beproefd! biedt je een goed en ontspannend gezelschap.

Zwaar beproefd!

Chantal van Gastel

The House of Books

ISBN 9789044325294

Verschenen: november 2009

Prijs: € 16,90

Paperback

Bestel dit boek bij Bol.com

Kerensa van der Douw (lees ook: www.levenvankerensa.blogspot.com )


Reageer ook