Dit waren vroeger de bijbaantjes van de Oranjes

Strijken bij mijn moeder en haar vriendinnen: zo verdiende ik vroeger mijn centjes. Per week stond ik ongeveer vier tot acht uur achter de strijkplank en verdiende hier uiteindelijk heel aardig mee. Vooral naarmate ik ouder werd, meer ervaring kreeg en in de zomervakantie veel uren stond te strijken, liepen de inkomsten enorm op. Ik vond het heel leuk om te zien hoe je met werken écht geld kon verdienen.

Waarom is een bijbaan goed?

Niet alleen is werken goed voor de spaarpot, het is ook nog eens heel goed voor je doorzettingsvermogen. Kinderen met een bijbaan leren daarnaast sneller de waarde van geld inzien en vervaardigen vaardigheden die je later bij je echte baan ook nodig zult hebben. Zo leren ze op tijd komen, omgaan met een baas en (soms niet zulke leuke) collega’s.

De bijbanen van de Oranjes

Maar, wij vroegen ons af: zouden de leden van de koninklijke familie nou ook bijbaantjes hebben gehad? Ja, dat hebben ze zeker! Koningin Maxima gaf naast haar studie als bijles in wiskunde en Engels. Koning Willem-Alexander deed veel (onbetaald) vrijwilligerswerk. Niet een échte bijbaan dus, maar hij zat zeker niet stil. En zo stond prins Maurits achter de bar om zijn koninklijke zakgeld aan te vullen. Niet alleen vulde hij zijn portemonnee, hij vond er ook nog eens de liefde van zijn leven: zijn echtgenote Marilène.

En Amalia?

Benieuwd wat de verwachtingen rondom de bijbaan van prinses Amalia zullen zijn? Bekijk dan de video van Show!

Verwacht?

Had jij verwacht dat deze mensen ook ‘gewoon’ een bijbaan hadden? Ik eerlijk gezegd wel. Zoals al eerder genoemd: een bijbaan bereid je al een beetje voor op alle banen die je later gaat krijgen. Gezien de zeker niet makkelijke baan als vorst is het dus helemaal niet ge.


Reageer ook